MAN - Vaihtoautot

Flaamilainen bussiyhtiö De Lijn on tilannut 14 sähkö-Van Hool Equi.City kaksinivelbussia liikennöimään Brysselin Zaventem lentokentän ja Brysselin Expon väliselle BRT-linjalle. Bussit toimitetaan kesällä ja liikennöinti alkaa syyskuussa.

Sähkö-Van Hool Equi.City kaksinivelbussit ovat 24 m pitkiä ja tekevät tilaa 137 matkustajalle (51 istumapaikkaa, 86 seisomapaikkaa). Neljä leveää kaksilehtistä ovea ja matalalattia-rakenne edustavat tyypillistä BRT-helppokulkurakennetta. Neljäs akseli on ohjaava. Kuljettaja istuu omassa ohjaamossa ja valvoo liikennettä ovien kohdalla kameroilla. 

Uudet EquiCityt tulevat kulkemaan kaupungin linjalla 820. Bussit ovat sähköhybrididieseleitä. Ne säästävät linjalla 200 000 litraa dieselpolttoainetta/vuosi. 25 km pitkästä reitistä 16 km on vain busseille varattua BRT-väylää. BRT-väylän arvioidaan lyhentävän matka-aikaa 20 minuutilla. 25 katua ja toria on muunnettu sopiviksi BRT-busseille linjalla. Samalla linjan varrelle on tehty 23 km pyörätietä, pysäköintiä 930 pyörälle, minkä lisäksi on istutettu 600 puuta.

Tämä reitti, Ringtrambus, muodostaa ensimmäisen osan tulevasta Brabantnet-verkosta, joka yhdistää Brysselin kolmeen lähikaupunkiin. Kolmessa vuodessa toteutettavan Brabantnet sähköbussiverkon odotetaan vähentävän Brysseliin päivittäin pyrkivien autojen määrää 10 000 henkilöautolla.