MAN - Vaihtoautot

Ei ole epäilystäkään siitä, että autoteollisuudessa tapahtuu syvällistä muutosta, ja nyt enemmän kuin koskaan on tärkeää tietää, mitkä alat kasvavat nopeimmin tulevina vuosina. Toisaalta alojen, joilla on olemassa eksistentiaalinen uhka, on myös hyvä olla ajan tasalla sanoo johtava tieto- ja analyysiyritys GlobalData.

GlobalDatan toimialaennusteet osoittavat selkeästi kasvun voittoa autonomiselle autoteollisuudelle, jonka myynnin ennustetaan olevan 11,26 milj. yksikköä ja vuotuinen kasvuvauhti 76,09 prosenttia vuoteen 2033 mennessä. Nopein kasvu on ennustettu viidennen tason autonomisille ajoneuvoille, joiden CAGR-arvo on 73,30 prosenttia vuoteen 2033 mennessä, ja 4-tason autonomiset ajoneuvot ovat 68,57 prosenttia.

Autonomiset ajoneuvot käyttävät lukuisia antureita nähdäkseen ympäröivän maailman. Näitä järjestelmiä toimittavat komponenttivalmistajat voivat luonnollisesti odottaa hyötyvänsä tästä kasvusta.

GlobalData ennustaa myös merkittävää kasvua turboahtimilla ja E-turboilla varustetuissa moottoreissa, kuten on nähty Audi SQ7- ja Mercedes-AMG 53 -malleissa. Teknologia, jonka GlobalData olettaa olevan katoamassa, ovat rumpujarrut. Vaatimattomille rumpujarruille yritys ennustaa -7,34 prosentin pudotusta.