MAN - Vaihtoautot

Sisu Polar-liiketoiminnasta vuodesta 2017 saakka vastannut DI Petri Kananen, 32, on 16.4.2019 lukien nimitetty Oy Sisu Auto Ab:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Kanasen tehtävänä on vastata yhtiön operatiivisesta johdosta, kehittää toimintaa edelleen ja yhdessä konsernijohdon kanssa saattaa yhtiön strategiset, vientimarkkinoille tähtäävät laajentumispyrkimykset liikkeelle.

-Usean vuoden yhteistyömme yrityksen johdossa on vakuuttanut minut Petrin kyvyistä ja periksi antamattomuudesta, joten uskon, että Sisu Autolla on hänen johdossaan hyvät mahdollisuudet menestyä myös tulevaisuudessa. Tulemme jatkossa toimimaan tiiviisti yhdessä pyrkiessämme nopealla aikataululla laajentamaan konsernin vientitoimintaa uusille markkinoille, sanoo hallituksen puheenjohtaja Timo Korhonen.

-On kunnia päästä johtamaan näin perinteikkään ja merkityksellisen yhtiön toimintaa ja kirjoittamaan sen tulevaisuutta. Olen saanut olla osa Sisu Autoa, sen kehittymistä, sekä kasvua haasteineen lähes koko 2010-luvun. Tämän positiivisen kehityksen jatkuminen ja yhtiömme sekä koko kotimaisen ajoneuvoteollisuuden kehittyminen ovat suuria velvollisuuksia, joiden eteen teen kaiken voitavani, kertoo Kananen.

Vuodesta 2011 lähtien Sisu Auton eri tehtävissä toiminut Kananen aloitti yhtiön palveluksessa diplomityötekijänä. Tämän jälkeen hän on toiminut mm. suunnittelijana Sisu-tuotekehityksessä, Sisu Polar-tuotepäällikkönä, edelleen myyntipäällikkönä ja loppuvuodesta 2017 alkaen Sisu Polar-liiketoiminnan johtajana.

Koko Sisu Polar-historian aikaisen tuotteen kehityksen ja edistämisen sekä markkina-aseman vakiinnuttavan työn lisäksi Kananen on toiminut vahvasti Sisu Polar Super-sarjan erikoisajoneuvojen kehityksessä ja markkinoinnissa. Näin hänelle on syntynyt monipuolinen ja tarkka kuva tuotteiden asemasta markkinoilla ja vahva näkemys yhtiön tulevaisuuden suunnasta.