MAN - Vaihtoautot

Junan kaksikerrosvaunujaKotimaan kaukoliikenteessä tehtiin 7 % enemmän matkoja vuoden 2018 helmikuuhun verrattuna. Myös Venäjän liikenne kasvoi vahvasti – uusitulla Allegro-junalla tehtiin 25 % edellisvuotta enemmän matkoja. Jatkuvan kasvun mahdollistavat merkittävät investoinnit vaunukapasiteettiin, uudet vuorot sekä kilpailukykyinen hinnoittelu.

Kotimaan junaliikenteessä eniten kasvua viime vuoden helmikuuhun verrattuna tapahtui Helsingin ja Kuopion (+17 %), Helsingin ja Oulun (14 %), Helsingin ja Vaasan (+13 %) sekä Helsingin ja Lappeenrannan (+13 %) välillä.

- Olemme investoineet viime vuosina junakalustoomme ja lisänneet kapasiteettia huomattavasti. Paikkamäärä kasvaa entisestään tänä vuonna, kun saamme käyttöömme uudet kaksikerroksiset InterCity-vaunut. Hankinnan myötä saamme lisättyä yhteensä 3900 nopean liikenteen asiakaspaikkaa. Myös kilpailukykyinen hinnoittelu vaikuttaa junamatkustamisen houkuttelevuuteen – keskihintamme on edelleen vuoden 2016 lasketulla tasolla, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Matkamäärät ovat kasvaneet pääradalla Helsinki–Tampere-välillä vuodesta 2015 lähtien jopa 29 %. Reitin paikkakapasiteetti lisääntyy vuoden 2019 aikana, kun VR saa uudet InterCity-vaunut liikenteeseen. Lisäksi huhtikuun alusta Helsingin ja Tampereen välille tuodaan kaksi uutta junavuoroa.