Scania 70 vuotta Suomessa

EU-komissio on julkistanut turkimuksensa, joka paljastaa 400 000 turvallisen taukopaikan puutteen EU:n alueella. Samalla todetaan kuorma-autoihin kohdistettujen varkauksien saavuttaneen huippulukemat ja että 75% niistä kohdistetaan turvattomilla pysäköintipaikolla seisoviin kuorma-autoihin.

Seurauksena EU-komissio on päättänyt tukea turvallisten taukopaikkojen rakentamista mm. varaamalla rahoitusta Euroopan infrastruktuuriprojektilta (CEF) sekä asettamalla asiantuntijaryhmän luomaan koko EU:ta koskevat taukopaikkojen perusvaatimukset. Asiantuntijaryhmään kuuluisi kuljettajia, kuljetusyrityksiä, autovalmistajia, kuljettajien ammattiyhdistyksiä, huolitsijoita, tavarantoimittajia, vakuutusyhtiöitä, tekniikan tuottajia, tilintarkastajia, moottoritie- ja taukopaikkayrittäjiä sekä pysäköintipaikkayrittäjiä edustavia asiantuntijoita.

Kuljettajille ei ole annettu valinnan varaa, kun ajoaika loppuu. He ansaitsevat mukavan ja turvallisen levon, EU-komissio sanoo lehdistötiedotteessaan.

Komission tarkasteluraportti haluaa yhteisiä perusvaatimuksia turvallisille taukopaikoille "EU Parking"lle" matalimmasta "pronssitasosta" keskitasoa edustavaan "hopeatasoon" ja parhaaseen "kultatasoon".