MAN - Vaihtoautot

Valmet Scouter LMVTamperelaisen Rideascout Oy:n valmistama Scouter LMV (Light Modular Vehicle) on edennyt lanseerausvaiheeseen. Scouter LMV on kaksipaikkainen nelipyöräinen poljettava sähkömoottoriavusteinen kevytajoneuvo. Scouter-tiimi ja Valmet Automotiven insinöörit ovat yhdessä suunnitelleet ja rakentaneet täysin uudenlaisen ajoneuvon. Suomalaisinnovaation rakenteet ja ratkaisut vastaavat ympäristövaikutuksiltaan nykyisiä ilmastopoliittisia tavoitteita.

Valmet Scouter tähdätään sarjavalmistuksen alkamiseen vuoden 2020 alussa. Myynti- ja markkinointitoimenpiteet on aloitettu kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Tulevan kesän ja syksyn aikana toteutetaan ympäri Suomea promootio-ja pilottitapahtumia, joissa testataan Scouteria erilaisissa käyttöympäristöissä ja tarkoituksissa.

- Pitkän suunnittelun ja ideoinnin tuloksena syntyi ajatus vastuullisesta ja ekologisesta ajoneuvosta, joka tuo yhden ratkaisun joustavaan, päästöttömään ja yksilölliseen liikkumiseen. Scouter vastaa omalta osaltaan ilmastopolitiikan haasteisiin, mainitsee Rideascoutin toimitusjohtaja Petri Pitkänen.

Valmet Automotive on suunnitellut ajoneuvon koko teknisen rakenteen sähköisestä voimansiirrosta alusta- ja korirakenteisiin. Lisäksi yhtiö vastaa Valmet Scouter -kevytajoneuvon tuotetestauksesta ja viranomaisvaatimusten täyttymisestä. Ajoneuvon suunnittelutyön on tehnyt Valmet Automotiven tuotekehitys Uudessakaupungissa ja Turussa.

- Scouter on kevytajoneuvona aivan uudenlainen tuote Valmet Automotiven suunnittelupalvelulle. Scouterin suunnitteluprojektissa olemme kuitenkin voineet hyödyntää monipuolista autoalan osaamistamme varsinkin voimalinjaan ja koriin liittyen, kertoo Valmet Automotiven tuotekehitysjohtaja Jari Mattila.

Kehitysprojektin rahoituskumppanina toimii Business Finland, jolla Scouter-kokonaisuus vauhditetaan kohti kansainvälisiä markkinoita.