Scania 70 vuotta Suomessa

Suomalainen Energiaosuuskunta, SEO, perustettiin 17.11.1978. Nyt, 40 vuotta myöhemmin, SEO-asemia on Suomessa jo 215 kappaletta, ja verkosto ulottuu kattavasti koko maahan.

Tasavuosia juhlitaan SEO:n kotikaupungissa Lahdessa koko lauantaipäivän ajan. Lauantaina päivällä kello 12.30–15.30 kauppiailla, yhteistyökumppaneilla ja median edustajilla on vapaa pääsy SEO-näyttelyyn, joka on pystytetty juhlia varten Lahden Sibeliustalolle. Illalla järjestetään 40-vuotisgaala, johon saapuu satoja vieraita SEO-toiminnan eri sidosryhmistä.

SEO on pitänyt paikkansa suomalaisessa huoltoasemabisneksessä omannäköisellä toiminnallaan. Suurempien ketjujen puristuksessa myös yrittäjävetoiselle osuuskuntatoiminnalle on löytynyt kysyntää.

SEO:n perustamisen taustalla 40 vuotta sitten oli monen huoltoasemakauppiaan halu saada päättää enemmän itse omasta yritystoiminnastaan.Tänä päivänä SEO:n värien alla on 146 yrittäjäkauppiasta. Kokonaisuudessaan osuuskunnan liikevaihto vuonna 2017 oli noin 130 miljoonaa euroa.

Juhlavuotta on vietetty Suomalaisen Energiaosuuskunnan arvojen mukaisesti: paikallisesti ja yrittäjävetoisesti. Keväästä lähtien SEO-asemilla ympäri Suomen on järjestetty yli viisikymmentä 40-vuotistapahtumaa.