Scania 70 vuotta Suomessa

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY vahvistuu ilmailualalla, kun Finavian Tekniset FT liittyy YTYn jäsenyhdistykseksi. YTYn hallitus hyväksyi Finavian Tekniset FT ry:n jäsenhakemuksen 13. marraskuuta.

- Muutokset järjestökentässä johtivat siihen, että yhdistys päätti hakea uutta kotia akavalaisesta YTYstä, kertoo Finavian Tekniset FT:n puheenjohtaja Tuomo Linnanto.

Finavian Tekniset FT on kuulunut Tekniikan ja Tiedon Toimihenkilöt TTT ry:n kautta STTK:laiseen Pardiaan. Pardian hallitus päätti kesällä esittää kaikille jäsenyhdistyksilleen liittymistä Ammattiliitto Prohon vuodenvaihteeseen mennessä.

- Tämä ei saanut tukea meidän jäsenten keskuudessa, kertoo Linnanto. YTYn viime vuosien kasvu ilmailualalla herätti kiinnostusta ja muodostui hyväksi vaihtoehdoksi meille, hän jatkaa.

- Finavian työehtosopimus on myös YTN:n allekirjoittama, joten Finavian Teknisten jäsenet siirtyvät Pardiasta osaksi Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö YTN:ää, kertoo FT:n luottamusmies Johanna Kara.

Finavian Tekniset FT perustettiin 1972 nimellä Ilmailuhallinnon Teknikot ry. Nimi muuttui Finavian Tekniset FT ry:ksi vuonna 2013. Jäseniä FT:llä on noin 40. Finavia Oyj on valtion kokonaan omistama osakeyhtiö, joka työllistää noin 2700 henkilöä ja ylläpitää 21 lentoasemaa.

YTY on vuonna 1992 perustettu akavalainen liitto, jolla on noin 11 000 jäsentä ja Finavian Tekniset FT:n liittymisen jälkeen kaikkiaan 12 jäsenyhdistystä.

Suomen kaikki lentäjäyhdistykset ovat jäseninä YTYssä. Lokakuussa 2018 YTYn jäsenyhdistykseksi liittyi niin ikään Suomen Lennonjohtajien Yhdistys SLJY.