Scania 70 vuotta Suomessa

Suomen Lennonjohtajien Yhdistys SLJY ry on päättänyt ylimääräisessä yhdistyskokouksessa torstaina 4.10.2018 hakea Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry:n yhdistysjäsenyyttä. YTYn hallitus hyväksyi jäsenhakemuksen kokouksessaan perjantaina 5.10. Jäsenyys tulee voimaan heti.

SLJY:llä on noin 220 jäsentä, mikä kattaa noin 80 prosenttia alan toimihenkilöistä. SLJY on Suomessa työskentelevien lennonjohtajien ammattijärjestö, jonka tarkoitus on valvoa jäsenistönsä ammatillisia, oikeudellisia ja sosiaalisia etuja, sekä edistää ilmaliikenteen turvallisuutta ja joustavuutta. Yhdistys perustettiin vuonna 1952 ja se on toiminut itsenäisesti ilman keskusjärjestöjäsenyyttä viimeiset 30 vuotta. SLJY:n päätös etsiä yhteistyötä tänä syksynä liittyy muutoksiin työnantajapuolella.

Perustettavan konserniyhtiön nimeksi tulee Traffic Management Finland Oy. YTY on vuonna 1992 perustettu akavalainen liitto, jolla on 10 600 jäsentä ja 9 jäsenyhdistystä. SLJY:n liittymisen jälkeen YTYn jäsenmäärä kohoaa yli 10 800 jäseneen.