Scania 70 vuotta Suomessa

Scania Citywide LF Electric on ollut koeajossa 14 km:n linjalla, latausasemilla linja kummassakin päässä, Pohjois-Ruotsin Östersundissa vuodesta 2017 lähtien. Ensi vuonna, 2019, kolme samanlaista Scania sähköbussia aloittavat linjaliikenteen ruuhkalinjalla, jolla ajavat 100 matkaa päivässä 15 minuutin lähtövälein.

- Kokonaiskustannuksia saadaan pudotettua käyttämällä ja uusiokäyttämällä teknologiaa ja komponentteja nykyisistä sarjatuotanto-busseistamme. Pystymme myös toimittamaan laajan valikoiman erilaisia sähköbusseja, Scania Bussin johtaja Karin Rådström toteaa.

Yleisesti otaksutaan Scania piakkoin esittelevän myös johdin-Scanian, trollikan. Scania on tehnyt nimeä johdinkuorma-autoillaan nk. sähköteillä Ruotsissa ja Saksassa.

Scania tunnetaan myös sekä CNG- että biokaasubusseistaan kuin myös hybridibusseistaan.  Tuoreeltaan Scania myi 184 CNG kaasubussia Espanjan Madridiin. Englannissa Bristolin kaupunki on tehnyt kaupat 21 Scania biokaasubussista Dennisin korittamina. Scania Interlink LD "viinibussi" kulkee Ranskassa Bordeauxin ja Blayen välillä ED945 viini-etanoli polttoaineella.