Scania 70 vuotta Suomessa

Pidemmän matkan taittaminen raiteilla sujuu nyt sujuvammin ja edullisemmin yöjunassa. Makuupaikalle saa tästä lähtien Säästölipun samalla 49 euron hinnalla kaikille yöjunan reiteille. Lapin suuntaan reissuja suunnitteleville on myös luvassa enemmän valinnanvaraa, kun Kolarin suuntaan pääsee jatkossa useammalla eri vuorolla. Lapin ruska-aikana junavuoroja on vieläkin tiheämmin.

Liikennöimme 18. kesäkuuta alkaen useammin Kolariin. Neljäs viikoittainen vuoro on osa ostoliikennettä ja sen tarkemmat aikataulut löytyvät verkkosivuiltamme, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Suosituilla autopaikoillamme kuljetetaan noin 43 000 autoa vuodessa ja makuupaikoilla tehdään puolestaan 300 000 matkaa vuosittain. Lapin kasvava matkailu on lisännyt junavuorojen kysyntää ja haluamme vastata mahdollisimman hyvin asiakkaidemme toiveisiin tuomalla lisää vuoroja matkustuspiikkeihin. Yksi Lapin merkittävimmistä sesongeista on syksyn ruska-aika, jolloin ajamme yhteensä 18 vuoroa Kolariin. Ruskavuorot ajetaan 24.8–22.9 ja ne löytyvät jo nyt matkahaustamme, Romanainen jatkaa.