Scania 70 vuotta Suomessa

Vehon alkuvuosi sujui myönteisesti, vertailukelpoisen liikevaihdon kasvun ollessa 2,9 prosenttia. Vuoden 2018 ensimmäisen neljän kuukauden liikevaihto oli 406 miljoonaa euroa.

Viime vuonna raportoituun liikevaihtoon nähden alkuvuoden liikevaihto laski hieman, mutta muutoksen taustalla on kaksi yrityskauppaa: Veho myi huhtikuussa 2017 Suomen Citroën-, Peugeot- ja DS-merkkien maahantuonnin Bassadonelle ja henkilöautojen vähittäiskauppatoiminnot Wetterille Oulussa.

Veho saavutti vuonna 2013 asettamansa pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa vuoden 2017 päätteeksi. Sekä yhtiön kannattavuus että vakavaraisuus paranivat selvästi edellisestä vuodesta. Myös alkuvuonna 2018 pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet saavutettiin kaikkien mittareiden osalta, kun kaikki liiketoiminta-alueet jatkoivat vahvan tuloskunnon tiellä. Liikevoitto oli 11,5 miljoonaa euroa eli 2,8 prosenttia liikevaihdosta. Sekä absoluuttinen liikevoitto että etenkin suhteellinen kannattavuus vahvistuivat verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon.