Scania 70 vuotta Suomessa

Virgin Hyperloop putkikuljetin tähtää kilpailuun suihkukoneiden kanssa. Elokuussa 2013 Elon Musk´n ja SpaceX:n esittelemä alipaineella ja magneettinosteella putkessa toimiva kuljetusratkaisu on edennyt vaiheeseen, jossa ensimmäinen 500 metriä pitkä DevLoop testiputki on tekemässä tilaa 10 km pitkälle putkelle. Samalla Virgin Hyperloop on esitellyt 10-12 henkilöä kuljettavan putkikuljettimensa tulevaisuuden matkustusta hahmottamassa Future Travel Experience seminaarissa Irlannin Dublinissa.

500 metriä pitkässä putkessa on saavutettu 387 km/t nopeus kuljettimella. 10 km pitkässä putkessa uskotaan saavutettavan jo1000 km/t nopeus. Tavoite on 1080 km/t matkanopeus putkessa.

- Henkilökuljetuksissa olemme päätyneet 10-12 henkilön kuljettimiin kaikkein sopivimpina henkilökuljetuksiin, Virgin Hyperloopin markkinointi ja viestintäjohtaja Ryan Kelly sanoi esitelyssään Dublinissa.

Useampia Hyperoop-projekteja on työn alla Intiassa, Saudi Arabiassa, USA:ssa ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa. Intia on allekirjoittanut aiesopimuksen Hyperloop-yhteyden rakentamisesta Mumbaista Puneen. Se lyhentäisi 2,5 tunnin matkan 25 minuuttiin.

(ATWOnline)