Scania 70 vuotta Suomessa

Kazakstanissa sijaitseva Khorgos sijaitsee Kouvolan ja Xi´anin yhdistävällä rautatieosuudella.

Kouvolan ja Xi´anin kaupungit sekä niiden elinkeinoyhtiöt Kouvola Innovation Oy ja Xi’an International Trade and Logistics (ITL) Park lanseeraavat Pohjoisen Euraasian kasvualustan ja käynnistävät samalla reittiyhteyden yhteismarkkinoinnin.

- Kyseessä on Kouvolan ja Xi´anin välistä säännöllistä konttijunayhteyttä hyödyntävä Eurooppa-Aasia kasvualusta Kouvolaan ja Xi´aniin sijoittuville teollisuuden ja kaupan yrityksille, Kouvola Innovation Oy:n toimitusjohtaja Martti Husu sanoo.

Kouvolan kaupunki houkuttelee omalta osaltaan Kiinassa tuotettujen tavaroiden Pohjois-Euroopan jakeluvarastoja, loppukokoonpanotehtaita ja Kiinaan suuntautuvaa vientiä tukevia logistiikkapalveluyrityksiä sijoittumaan Kouvolaan.

- Rautatiekaupunki Kouvola on sitoutunut laajentamaan logistiikka-aluettaan ja on varannut siihen 300 hehtaaria maata tulevia kehittämistoimia varten. Tuleva alue mahdollistaa yli kilometrin pituisten junien lastauksen, kertoo kaupunginjohtaja Marita Toikka.

Helsingissä järjestetyssä reitin markkinointitilaisuudessa solmittiin yhteistyösopimuksia reitin laajentamiseksi Ruotsiin ja Norjaan. Lisäksi teollisuus- ja kaupanalan yritykset kävivät omia neuvottelujaan Kouvolan ja Xi’anin edustajien sekä konttijunareitin operaattorin KTZ Expressin ja Kouvola Cargo Handling Oy:n edustajien kanssa. Tilaisuuteen osallistui kansainvälistä kauppaa tekevien yritysten edustajia Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Kiinasta.