Scania 70 vuotta Suomessa

Jusslan yritysalueelle Tuusulaan on rakentumassa 30 000 neliömetrin palvelulogistiikkakeskus Logitrin käyttöön. Toyota Material Handling Oy ja Logitri ovat tehneet tiiviistä yhteistyötä rakennuksen tilaratkaisujen ja trukkikaluston optimoinnissa ja suunnittelussa. Toyota toimittaa logistiikkakeskukseen yli 80 000 lavapaikan hyllyjärjestelmän ja kaiken trukkikaluston.

Jatke Oy:n rakentama logistiikkakeskus on Suomen mittakaavassa valtava; sen pituus on 454 metriä ja ympärysmitta on yli kilometrin. Rakennus koostuu neljästä osasta. Elintarvikkeiden varastointiin sopivaa tilaa on 30 000 neliömetriä, josta lämpötilakontrolloitua 20 000. Ensimmäinen osa rakennuksesta otettiin käyttöön toukokuussa 2018 ja koko rakennus valmistuu vuoden 2018 aikana.

Logitri on erikoistunut varastopalveluiden ulkoistukseen, jolloin uudessa rakennuksessa tullaan varastoimaan Logitrin asiakkaiden tuotteita. Logitri analysoi Toyotan asiantuntijoiden kanssa varaston layoutia ja hyllystöratkaisujen eri vaihtoehtoja. Lähtökohtana oli Logitrin toimintapa ja sen asiakkaiden tarpeet ja tuotteet. Päätavoite oli alusta alkaen se, että hyllystö mahdollistaa joustavat ja muunneltavat palvelut. Tässä yhteydessä valittiin myös trukkiratkaisut. Valinta kohdistui innovatiivisiin Toyotan trukkeihin uudella litiumioni-teknologialla. Li-ion –akkujen ansiosta logistiikkakeskuksessa ei ole lainkaan perinteistä vuorotyössä tarvittavaa akkujen lataus- ja vaihtohuonetta. Tämä perustuu siihen, että Li-Ion akuilla voidaan operoida 24/7 lyhyiden taukolatauksien avulla.