Scania 70 vuotta Suomessa

Kiinan kaupallisen jättiläisen Suning Holdings Group:n tytäryhtiön Suning Logistics:n järeän luokan autonomisen rekkaveturin Strolling Dragonin (Vaeltava Lohikäärme) testit on saatettu pisteeseen, jossa auto on läpäissyt Kiinan logistiset vaatimukset ja on valmiina SAE Level IV (Taso 4) autonomiseen toimintaan tieliikenteessä ja lastauspaikoilla.

Strollin Dragon kykenee havaitsemaan esteet yli 300 metrin matkalta myös suurissa nopeuksissa. Miehittämätön kuorma-auto tekee äkkipysähdyksiä ja väistää esteitä 25 m/s nopeudesta ja on turvallinen kulkija jopa 80 km/t nopeudessa.

Seuraavan kehitysaskeleen, SAE Level V, tavoiteraja on noin vuonna 2025. Se edellyttää täysin automatisoitua sähkökuorma-autoa kuljettamaan ja jakamaan rahtia vuorokauden ympäri ilman ihmisen valvontaa.

Huhtikuussa 2018 Suning Logistics esitteli autonomisen jakelurobottinsa "Biu:n". Se voi työskennellä ympärivuorokautisesti. Tavaratalojen robottiverkoston laajennuksella sekä jakeludrone-verkostollaan Suning Logistics on rakentamassa logistisen verkoston, joka on hyvää vauhtia kehittymässä kokonaan autonomiseksi.