MAN - Nopeaan toimitukseen

Belgialainen vähittäiskauppayhtiö Colruyt Group esitteli äskettäin tämän vety (H2) polttokennokäyttöisen kuorma-auton kalustossaan, joka oli esillä IAA Mobility Showssa Messe Münchenissä tällä viikolla.

DAF CF 4×2 -vetoautoon perustuvan auton on suunnitellut ja valmistanut VDL Special Vehicles yhteistyössä Toyotan (Hydrogen Fuel Cell -divisioona) ja DAF Trucks NV:n kanssa osana H2Haul-projektia. Sillä on tärkeä rooli tavaroiden kuljettamisessa Colruytin eri jakelukeskusten ja vähittäismyyntipisteiden välillä ympäri maata.

Tämä on kolmas tällainen H2-projekti Colruytin ja VDL ETS:n välillä. Muutosten joukossa oli muovisen omniumin kehittäminen. Polttokennovarasto on otettu käyttöön; se sisältää nyt 40 kg 350 baarin paineessa, jaettuna seitsemään 237 litran säiliöön. Säiliöt on valmistettu hiilikuidusta, mikä tekee niistä erittäin kevyitä.

Yhdessä vedyn ja käytettävissä olevan akun kapasiteetin kanssa tämä kuorma-auto voi ajaa noin 550 km päästöttömästi.

Vaikka lisättäisiin polttokennopinoja, jotka on asennettu pystysuoraan vetoauton ohjaamon taakse, kuorma-auton ja perävaunun kokonaispituus voi pysyä lakisääteisen 16,5 metrin sisällä. Sen mukana tulee myös 210 kWh akku ja se soveltuu 44 tonnin yhdistelmäpainoon.