MAN - Vaihtoautot

Autoalan tiedotuskeskuksen tilastojen mukaan toukokuussa ensirekisteröitiin yhteensä 1 071 pakettiautoa, mikä on 15,4 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Vuoden alusta lukien pakettiautoja on ensirekisteröity yhteensä 5 491 kappaletta ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna rekisteröintimäärä on kasvanut 13,6 prosenttia.

Kuorma-autoja ensirekisteröitiin toukokuussa 334 kappaletta. Viime vuoden toukokuuhun verrattuna määrä on 35,8 prosenttia suurempi. Vuoden alusta lukien uusia kuorma-autoja on rekisteröity 1 400 kappaletta, mikä on 29,0 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Kuorma-autojen ykkönen on Scania 404 autolla, toisena on Volvo 391 autolla ja kolmantena Mercedes-Benz 263 autolla. Loput kärkikymmenikköön sijoittuneet automerkit ovat järjestyksessä: Iveco, MAN, DAF, Renault, SISU, Ford ja Cadillac. 

Autokaupan alalla vain linja-autokauppa näyttää yhä edelleen negatiivisia lukuja. Uusia linja-autoja on rekisteröity kuluvana vuonna 127 kappaletta, mikä on 16,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi–toukokuussa.