MAN - Vaihtoautot

Työtehoseura tiedottaa aloittavansa älyliikenteen testiympäristön rakentamisen Nurmijärven Rajamäelle. Testiympäristö tulee kattamaan älyliikenteen ja liikennepalvelujen todellista tieliikennettä edellyttävät testaustarpeet. Testiympäristöä tullaan käyttämään automaattisen ja semi-automaattisen liikenteen koeajon, liikennepalvelujen, digitekniikan sekä liikenneinfran testialueena.

Testiympäristö tarjoaa mahdollisuuden älyliikenteen testaamiseen suljetulla rata-alueella, taajamanomaisella ”katuverkolla” ja rajoitetussa ja valvotussa tieliikenteessä. Testausympäristö tulee tarjoamaan myös tilat ja tekniset resurssit testaamisen edellyttämiin tukipalveluihin sekä kehitystyöhön.

Liikenteen digitalisaation ja liikennepalvelujen (MaaS) testikäyttöä tulevat palvelemaan testausympäristöön rakennettavat kommunikaatio- ja tiedonsiirtojärjestelmät, mukaan lukien etävalvontaan tarvittava teknologia. Lisäksi testausympäristö on tarkoitettu myös raskaan liikenteen ja joukkoliikenteen palvelujen testaamiseen.

Testiympäristöön olennaisesti liittyvänä palveluna toteutetaan testikäyttöön soveltuvan ajoneuvokaluston varustaminen siten, että se palvelee ohjelmistojen, sensoritekniikan ja automaation alustana. Näin mahdollistetaan testaustoiminta myös pienemmille organisaatioille ja yrityksille, joilla ei ole omaa ajoneuvokalustoa käytettävissä.

Aivan uutena osa-alueena tullaan toteuttamaan osittain automaattisen liikenteen ja etäohjaukseen perustuvan kuljettajakoulutuksen kehittäminen ja toteuttaminen testiympäristöä hyödyntäen.