MAN - Vaihtoautot

Kuljettajaa avustavilla järjestelmillä on yhä suurempi merkitys autoa ostettaessa. Erityisesti kaista-avustajien ja hätäjarrutusjärjestelmien rooli on Boschin mukaan kasvanut merkittävästi. Boschin tutkimuksen mukaan viidesosa lähes kolmesta miljoonasta Saksassa vuoden 2014 aikana ensirekisteröidystä henkilöautosta oli varustettu näillä järjestelmillä, kun edellisenä vuonna järjestelmät löytyivät vain joka kymmenennestä uudesta autosta. Euroopassa yleisin kuljettajaa avustava järjestelmä on Boschin mukaan pysäköintiavustaja.

Bosch kertoo kuljettajaa avustavien järjestelmien tarjoaman turvan olevan yksi keskeinen syy niiden kasvavaan suosioon. Uusi Euro NCAP-luokitusjärjestelmä edistää erityisesti automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän leviämistä.

Vuodesta 2016 alkaen uusien ajoneuvojen tulee olla varustettu jalankulkijoiden turvallisuutta lisäävillä ominaisuuksilla, mikäli autovalmistajat haluavat saada Euroopan kuluttajajärjestön korkeimman viiden tähden luokituksen. Testausvaatimusten muutosten ja madaltuneiden kustannusten myötä yhä useammat nykyaikaiset henkilöautot on nykyään varustettu antureilla, jotka valvovat niiden ympäristöä. Suuntaus näkyy myös Boschin myyntiluvuissa: tutka- ja videoantureiden myynti kaksinkertaistui jälleen vuonna 2015.