MAN - Vaihtoautot

Saksan Liittovaltion tilastokeskuksen julkaiseman Across 2014 -tilaston mukaan Saksassa tehtiin vuonna 2014 yhteensä 16-miljoonaa pitkänmatkan bussimatkaa. Tilaston mukaan matkustajamäärät ovat kasvaneet edellisvuoteen verrattuna noin 35 prosentilla. Toistaiseksi markkinat ovat pääosin kolmen eri palveluntarjoajan hallinnassa. Bussiliikenteen sääntelyn vapauttaminen avaa ovat ulkomaisille palveluntarjoajille Saksan markkinoille. Sen johdosta Saksan kansallinen rautatieyhtiö on aloittanut laajamittaiset palveluiden uudistustoimet.

Halpayhteyksien markkinajohtaja on MeinFernbus / FlixBus 67 prosentin osuudella. Toiseksi sijoittui Deutsche Bahn yhdeksällä prosentilla ja kolmanneksi ja Saksan posti kuuden prosentin markkinaosuudellaan. Loput neljä prosenttia jakautuu usean pienemmän palveluntarjoajan kesken. Saksa on höllentämässä kansallisen linja-autoliikenteen sääntelyään vielä tämän vuoden kuluessa. Sen myötä ulkomaisille bussiyhtiöille tarjoutuu nykyistä paremmat mahdollisuudet linjayhteyksien tarjoamiseen Saksassa.

Saksan kansallinen rautatietoimija Deutsche Bahn on aloittanut kilpailuasemansa parantamiseksi laajamittaisen rautatieliikennepalveluiden uudistamiseen tähtäävän ohjelman, jossa lisätään ja parannetaan kaupunkien välisiä yhteyksiä ja päivitetään lippujen hintoja sekä keskitytään junakaluston kuntoon ja asiakkaiden viihtyvyyden parantamiseen.