MAN - Vaihtoautot

Ford on Yhdistyneen kuningaskunnan yleisimmin varastettu pakettiautomerkki, ja tänä vuonna on ilmoitettu 2 403 varkautta ajoneuvojen turvallisuusasiantuntijoiden Ed-Lockin mukaan.

Mercedes-Benz on toiseksi varastetuin merkki, ja Sprinter 313 CDI on toista vuotta peräkkäin eniten varastettu pakettiautomalli. Nissan on kolmanneksi yleisin varastettu pakettiautomerkki.

Kaiken kaikkiaan pakettiautovarkaudet ovat vähentyneet Yhdistyneessä kuningaskunnassa vuonna 2022 ilmoitetuista 15 270 tapauksesta 11 714:een tänä vuonna, vaikka Nissan erottuu 56,1 prosentin kasvulla, nyt yhteensä 320 ilmoitusta.

On syytä huomata, että ajoneuvovarkaukset lisääntyvät yleensä marras- ja joulukuussa, ja raportoitujen tapausten määrä todennäköisesti kasvaa tulevina kuukausina.

Toisaalta Renault on vähiten kohdistettu pakettiautomerkki, sillä tänä vuonna on raportoitu vain 82 varkautta.

10 yleisimmin varastettua pakettiautomallia vuonna 2023

  • Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI – 727 varkautta
  • Ford Transit 350 – 713 varkautta
  • Mercedes-Benz Sprinter 314 CDI – 503 varkautta
  • Ford Transit 125 T350 RWD – 323 varkautta
  • Ford Transit Custom 290 Eco-Tech – 248 varkautta
  • Ford Transit 350 LEADER EcoBlue – 192 varkautta
  • Ford Transit Custom 270 Eco-Tech – 187 varkautta
  • Ford Transit 100 T280 FWD – 175 varkautta
  • Ford Transit 115 T350L RWD – 163 varkautta
  • Nissan Navara Tekna DCI Auto – 155 varkautta

Tiedot paljastavat myös, että valkoiset pakettiautot katoavat todennäköisimmin teiltä, ​​ja tänä vuonna on ilmoitettu varastetuksi yhteensä 8 305 valkoista pakettiautoa. Lisäksi Lontoo on jo toista vuotta peräkkäin Yhdistyneen kuningaskunnan eniten rekisteröityjen pakettiautovarkauksien alue.

Ed-Lockin edustaja antaa neuvoja pakettiautosi turvallisuuteen merkistä tai mallista riippumatta:

”Kun lähestymme talvea, pakettiautojen omistajille on tärkeämpää kuin koskaan ottaa käyttöön turvaominaisuuksia ajoneuvonsa suojaamiseksi. Fordin ja Mercedez-Benzin omistajien tulee olla erityisen valppaita suuremman riskin suhteen; kun taas Renault-pakettiautojen omistajat voivat lohduttaa merkin alhaista varkausprosenttia. Kukaan ei kuitenkaan ole suojassa varkaudelta, ja kaikkien pakettiautojen omistajien tulee olla varovaisia.

Rikolliset ovat yhä älykkäämpiä ja löytävät uusia tapoja päästä ajoneuvoihin. Tämä voi sisältää avainten kloonauksen, jossa lähettimet voivat siepata autojen signaaleja.

Kehotamme pakettiautonkuljettajia olemaan jättämättä arvoesineitä autoon, etenkään näkyvälle alueelle, ja investoimaan varkaudenestotoimintoihin, kuten ohjauspyörän lukkoon, hälyttimiin ja käynnistyksenestoihin. Muista aina lukita pakettiautosi, kun se ei ole käytössä, kiinnitä kaikki ikkunat ja ovet ja valitse hyvin valaistut, näkyvät alueet pysäköimiseen.

Kattava ajoneuvovakuutus ei estä varkauksia, mutta voi tarjota taloudellisen suojan valitettavan tapahtuman varalta."