MAN - Vaihtoautot

San Mateon piirikunnan hallitus hyväksyi jopa 108 vetypolttokennobussin oston, mikä siirtää SamTransin lähemmäs Emission Zero -tavoitetta, jonka mukaan sen kalusto siirtyy kokonaan pois dieselistä vuoteen 2034 mennessä.

Polttokennobussien tullessa tuloliikenteeseen lähivuosien aikana ne korvaavat käyttöikänsä ylittäneet 16-17 vuotta vanhat dieselbussit.

Sopimus 108 uudesta 40 jalan matalalattiaisesta FCEB-bussista myönnetään New Flyer of Americalle, ja sopimushinta ei ylitä 168,25 miljoonaa dollaria.

Hallituksen ostohyväksyntä auttaa piiriä lisäämään sen kasvavaa määrää päästöttömiä ajoneuvoja, jotka on asetettu huoltoon San Mateon piirikunnassa. SamTransilla on joulukuun loppuun mennessä 17 akkusähköbussia (BEB) liikenteessä osana sen kalustoa, ja ensimmäinen 10 FCEB:stä lanseerataan myöhemmin tänä talvena.

Sopimus mahdollistaa myös FCEB:n ostamisen tukemaan uusia Reimagne SamTrans -palvelusuunnitelmaan sisältyviä reittejä keskittyen historiallisesti alipalvelustettuihin yhteisöihin.

"Olemme erittäin innoissamme näiden päästöttömien ajoneuvojen käytön laajentamisesta", sanoi hallituksen puheenjohtaja Josh Powell. "Ostettaviksi suunniteltujen linja-autojen toimintasäde on 300 mailia tai enemmän täydellä polttoaineella, mikä täyttää tai ylittää alueen reittitarpeet."