TIP-Trailer services

Kaikkien aikojen nopein ja tehokkain MINI

MINI julkistaa uuden version urheilullisesta MINI John Cooper Works GP:stä. Uutuusmallissa on nelisylinterinen, 300 hevosvoiman (220 kW) turbomoottori ja John Cooper Worksin moottoriurheilutekniikkaa, joka nostaa ajamisen ilon uusiin sfääreihin.

MINI, John Cooper Works ja GP herättävät vahvoja tunteita autointoilijoissa erikseenkin – kun ne yhdistetään, luvassa on jotain todella kiinnostavaa vuonna 2020. MINI tuo ensi vuonna markkinoille vertaansa vailla olevan voimanpesän, joka on kaikkien aikojen nopein ja tehokkain yleisillä teillä ajettavaksi hyväksytty MINI-malli. Nopeutta tarvitaan myös ostajilta: autoja tehdään vain 3000 kappaleen rajoitettu erä.

Lue lisää...


Vähälä Yhtiöille uusia ympäristöystävällisiä kalustoratkaisuja

Logistiikkakonserni Vähälä Yhtiöt ottaa käyttöönsä ensimmäisenä Suomessa Ivecon raskaan kolmiakselisen, puhtaasti nesteytetyllä maakaasulla (LNG) toimivan rekkaveturin. Kahdeksanakselinen, 62 tonnin LNG-puoliperävaunuyhdistelmä liikennöi Jyväskylän ja Helsingin välisessä runkoliikenteessä. Dieselkäyttöiseen rekkaan verrattuna se tuottaa 50 tonnia vähemmän hiilidioksidipäästöjä (CO2) vuodessa.

Samaan aikaan Vähälä Yhtiöt ottaa testikäyttöön, ensimmäisenä Pohjoismaissa, sähkökäyttöisen ja päästövapaan The New Cool -thermoperävaunun. Perävaunun kylmäkoneessa ei ole perinteistä dieselmoottoria, vaan puhtaasti sähkökäyttöinen kone ottaa voimansa liike- ja jarrutusenergian kautta. Tästä syystä uuden ajan kylmäteknisen ratkaisun käytöstä ei muodostu ympäristöön CO2- ja partikkelipäästöjä. Lisäksi se on poikkeuksellisen hiljainen.

Vaihtoehtoista polttoainetta käyttäväksi ajoneuvoksi Vähälässä valittiin Ivecon Stralis NP 460 6X2, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Se käyttää 100-prosenttisesti nesteytettyä maakaasua ja tulee vetoautoksi yhtiön viisiakseliselle, lähes 20-metriselle HCT (High Capacity Transport) -puoliperävaunulle. Kokonaispainoa yhdistelmällä on 62 tonnia ja pituutta 23 metriä. Yhdistelmä liikennöi päivittäin Jyväskylän ja Helsingin välisessä runkoliikenteessä noin 230 000 kilometrin vuosittaisella ajomäärällä.

Lue lisää...


Audi esittelee Q4 e-tron -konseptiauton Geneven autonäyttelyssä

Audi esittelee kompaktin täyssähköisen SUV-konseptiauton Geneven autonäyttelyssä. Audi Q4 e-tron -konseptiauto tarjoaa kurkistuksen Audin seuraavaan vaiheeseen sähköisessä liikkumisessa.

Audi Q4 e-tronin on määrä tulla sarjatuotantoon loppuvuodesta 2020/alkuvuodesta 2021.Volkswagen T-Roc R -konseptiauto esitellään Genevessä

Volkswagen esittelee Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä (7.–17.3. 2019) uuden huippumallin menestyksekkäästi vuonna 2017 lanseeratusta crossover-mallistostaan – uuden T-Roc R:n. Uusi suorituskykyinen Volkswagen R -malli ei vakuuta pelkästään vaikuttavilla suorituskykytiedoillaan. Volkswagen T-Roc R:n urheilulliset ominaisuudet korostuvat nimenomaan R-malleille ominaisissa ja suunnitelluissa ulkomuodoissa ja sisätiloissa.

Vuoden 2017 lopulla Volkswagen laajensi mallistoaan ja toi markkinoille täysin uuden crossoverin kompaktiin kokoluokkaan: T-Rocin. Terävät linjat ulkopuolella ja korkeaa käytännöllisyyttä sisäpuolella. Volkswagen R on kehittänyt ja testannut uutta T-Roc R:ää mm. legendaarisella Nürburgringin radalla. Auton kehityksessä olivat mukana Volkswagenin kilpa-ajajat WRX-sarjan maailmanmestari Petter Solberg ja Volkswagenin tehdaskuljettaja Benjamin Leuchter.

Volkswagen R on Volkswagen AG:n sataprosenttisesti omistama itsenäinen tytäryhtiö. R-kirjainta on käytetty kuvaamaan kilpa-autoilun (Racing) läheistä yhteyttä yhtiön autoihin jo ensimmäisestä mallista, vuoden 2003 Golf R32:sta lähtien.


Raskaita ajoneuvoja valjastettu tietojen keruuseen valtatie 4:llä

Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Uudenmaan ELY-keskukset ovat yhteistyössä käynnistäneet t&k-hankkeen keliolosuhdetietojen tuottamiseen ja hyödyntämiseen valtatie 4:llä. Ajokeliä mittaavia laitteita on asennettu Helsingin ja Oulun väliä liikennöiviin rekka- ja linja-autoihin.

Valtatie 4 on valtakunnallisesti merkittävä päätie, jota pitkin kulkee runsaasti elinkeinoelämälle välttämättömiä ja tärkeitä raskaita kuljetuksia. Ilmaston lämpenemisen johdosta viime vuosina yleistyneet nopeat sään vaihtelut ovat muodostuneet haasteellisiksi talvihoidon kannalta. Varsinkin mäkisiltä valtatiejaksoilta on talvihoidosta tullut ELY-keskuksille runsaasti kritiikkiä. Tienhoidon kannalta haastavampiin sääolosuhteisiin, tienkäyttäjien tyytymättömyyteen ja negatiiviseen palautteeseen Väylävirasto on vastannut korottamalla talvihoidon tasoa.

Lue lisää...


Mercedes-Benz G-Sarja täyttää 40 vuotta

G-Sarja esiteltiin 1979 ja sitä on kehitetty jatkuvasti siitä lähtien. Auto oli alunperin suunniteltu erityisesti kuljetuksiin vaikeissa maastoissa, minkä takia myös armeija on ottanut sen omakseen. Myöhemmin G-Sarjaa on viety luksusauton suuntaan, mutta se ei missään vaiheessa ole kadottanut maasto-ominaisuuksiaan.

Lue lisää...


Eniten myydyt autot maailmassa 2018

Saksan markkinatutkimusyhtiö Focus-2-Move on julkaissut luettelon maailman eniten myydyistä autoista vuonna 2018.

1. Toyota Corolla 1,2 miljoonaa kappaletta, 2. Ford F-Serie yli 1 miljoona, 3. Toyota Rav4 838 000, 4. Honda Civic 823 169, 5. VW Tiguan 791 275, 6. VW Golf 789 519, 7. Honda CR-V 747 646, 8. VW Polo 725 463, 9. Toyota Camry 660 000, 10. Chevrolet Silverado 651 000, 11. Hyundai Elantra 650 803, 12. RAM Pickup 624 846, 13 Hyundai Tucson 574 054, 14. Toyota Hilux 560 872, 15. Honda Accord 513 653 kpl.


Haldexin autonomisen ajon jarrujärjestelmä konseptointivaiheeseen

Haldex on valittu aloittamaan konseptointivaihe "skaalautuvasta jarrujärjestelmästä" yhteistyössä merkittävän kuorma-autovalmistajan kanssa. Ratkaisun odotetaan johtavan kehityssopimukseen vuoden loppuun mennessä. Kehityssopimuksen tiimoilta kuorma-autovalmistaja ja Haldex kehittävät jarrujärjestelmää ja tuotannon odotetaan alkavan 4-5 vuoden kuluttua.

Lue lisää...


Daimler kiihdytää kuorma-autojensa sähköistämistä, E-rekka tulossa

Daimlerin tavoitteena on ensimmäisten sähkötoimisten kuorma-autojensa sarjavalmistus vuonna 2021. Siihen mennessä halutaan lisäksi saattaa liikenteeseen myös sähköllä toimiva raskas yhdistelmä. Tällainen olisi tulossa jo tien päälle lähikuukausina testireitille Baden-Württembergissä, kuorma-autopuolen johtaja Martin Daum paljasti viime viikon torstaina Gaggenaussa. Perävaunujen vaihtomahdollisuus edellyttää akkupaketin sijoitusta vetoautoon.

25 tonnin E-Actros on jo viime vuodesta koekäytössä Daimlerin luottoyrityksissä. Autoilla kerrotaan olevan noin 200 km toimintamatka. Sarjatuotanto alkaisi 2021.

(Vogel)


Finnairilla kolmas nopean kasvun vuosi putkeen

Finnairin vuoden 2018 liikevaihto kasvoi 10,4 prosenttia vertailukaudesta ja oli 2 834,6 miljoonaa euroa (2 568,4). Vertailukelpoinen liiketulos taas oli vuonna 2018 169,4 miljoonaa euroa, kun vertailukautena se oli 170,4 milj euroa. Liiketulos oli 207,5 miljoonaa euroa (224,8).

Toimitusjohtaja Topi Mannerin mukaan vuosi 2018 oli Finnairille kolmas peräkkäinen nopean kasvun vuosi, mutta se oli myös joiltain osin kaksijakoinen: alkuvuonna suotuisa kysyntäympäristö siivitti nopeaa ja kannattavaa kasvuamme niin matkustajaliikenteessä kuin matkapalveluissakin. Vuoden loppupuoliskolla kilpailu kiristyi erityisesti joillakin Euroopan reiteillä, polttoaineen hinnassa nähtiin hintapiikki ja epävarmuus maailmantalouden tulevasta kasvuvauhdista lisääntyi.

- Kapasiteetin kasvu 14,8 prosentilla ja matkustajamäärän nousu 11,6 prosentilla uuteen 13,3 miljoonan vuosittaisen matkustajan ennätykseen johtivat liikevaihdon 10,4 prosentin kasvuun. Jatkoimme investointeja, joita uusiutumisemme edellyttää. Vaikka tuloksemme heikkeni loppuvuonna, on pitkän aikavälin tavoitteenamme edelleen kannattava, kestävä kasvu, Manner toteaa.

Lue lisää...


Ruotsi: Kuljetuselinkeinolla suunnitelma fossiilittomaan kilpailukykyyn

Fossiilivapaa Ruotsi tavoittelee Ruotsin kuljetuselinkeinolle kilpailukyvyn parantamista ja kasvua fossiilivapaasti vuoteen 2045.

Tärkeimmäksi nähdään verotuksen siirtoa polttoaineverosta kilometriverotukseen sekä mahdollisuutta käyttää entistä suurempia kuormia sallivia ajoneuvoja ja enenevästi biopolttoaineita. Samalla politiikan tulee ohjata alan kilpailua pois kuljetusten polkuhinnoittelusta ilmastotyön ja sosiaalisten ehtojen kustannuksella.


DSV ennätysvoittoon

DSV TEKI 43 vuotta kestäneen historiansa parhaan taloudellisen tuloksen vuonna 2018. Liikevoitto kohosi liki 4 miljardiin Tanskan kruunuun ( n. 5,5 miljardia Ruotsin kruunua). Tulot kasvoivat viidellä miljardilla 110 miljardiin Ruotsin kruunuissa.

Rahtivirroissa DSV:n lentorahdit kasvoivat 5%, merirahdit 4% ja maantierahdit 2%.

Lue lisää...


Jäämeren radan selvitys valmistui

Suomen ja Norjan välisen selvitystyöryhmän raportti Jäämeren radasta on valmistunut. Raportissa ei esitetä jatkotoimenpiteitä ratahankkeen edistämiseksi tällä erää.

Työryhmän tehtävänä oli selvittää Jäämeren radan rakentamisen edellytyksiä ja mahdollisessa jatkosuunnittelussa huomioon otettavia tekijöitä. Selvityksessä keskityttiin 1) mahdollisiin rahoitusmalleihin, 2) suunnittelu- ja lupamenettelyihin sekä 3) ympäristö- ja saamelaiskysymyksiin.

Lue lisää...


Osaajat ja tutkimus puuttuu. Tiestö rapistuu.

Tiestö rapistuu osaamisen puutteessa. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö meillä olisi alalla huippuosaajia ja vielä aivan oikeissa tehtävissä, mutta meiltä puuttuvat osaajien massat. Pelkkä osaajien määräkään ei ole ratkaiseva, vaan osaamistakin pitää päivittää. Tämä tarkoittaa tutkimusta ja täydennyskoulutusta.

Lue lisää...


General Motorsilta sähköpolkupyöriä

General Motors tarjoaa heti tilattaviksi GM ARIV Meld sähköpolkupyörää sekä GM ARIV Merge kokoon tatettavaa sähköpyörää. Euroopassa pyörät ovat tarjolla aluksi Saksassa, Belgiassa ja Hollannissa johtuen litium-ioni akuilla varustettujen pyörien suuresta suosiosta näissä maissa. Ennakkotilauksia vastaanotetaan nettiosoitteella www.BikeExchange.com