BMW 5 -sarja uudistuu syksyllä. Sedan, Touring ja Gran Turismo käyvät läpi muotoilun muutoksia ja saavat valikoimaansa uusia moottoreita.

5-sarjan Sedanin ja Touringin keulan ilme uudistuu puskurin ja ilmanottoaukkojen uudelleenmuotoilulla. Perän leveyttä korostetaan virtaviivaisilla takavaloilla. Gran Turismon perän uusi muotoilu vie painopistettä alemmas.

Xenon-ajovalot tulevat vakioksi kaikkiin 5-sarjan malleihin, ja lisäksi mukautuvat LED-ajovalot tulevat saataville lisävarusteina. Sivuvilkut siirtyvät sivupeileihin.

BMW 5 -sarjan Gran Turismon takamatkustajien jalkatilat kasvavat 60 litralla 500 litraan. Käytännöllisyyttä lisätään myös uusilla säilytystiloilla ja juomatelineillä.

Moottorivalikoima laajenee ja muuttuu entistäkin polttoainetehokkaammaksi

Kaikki 5-sarjan moottorit vastaavat jatkossa syyskuussa 2014 voimaan tulevia EU6-päästöstandardeja. Diesel-mallien vakiovarustukseen kuuluu jatkossa myös typpioksideja vähentävä BMW BluePerformance -teknologia.

Moottorivalikoima kasvaa malliston uudella alkaen-mallilla, BMW 518d:llä. Sedaniin ja Touringiin saataville tuleva moottori tuottaa, valmistajan ilmoituksen mukaan 143 hevosvoimaa  4,5 litran EU-yhdistetyllä kulutuksella. Hiilidioksidipäästöt jäävät 119 grammaan kilometrillä. Lisäksi 5-sarjan Sedanin ja Touringin suosikkimallin, 520d:n saa nyt myös xDrive-nelivedolla.

Moottorivalikoiman toisessa päässä on uusi V8-moottori, jonka saa kaikkien 5-sarjalaisten keulalle. BMW TwinPower -turbolla varustettu moottori tuottaa 450 hevosvoimaa. Sedan ja Touring -malleissa on jatkossa neljä bensiinimoottoria ja kuusi dieselmoottoria. Lisäksi tarjolla on kaksi M-sarjalaista: BMW M550d xDrive Sedan ja Touring.

Uuden 5-sarjan alustaa on kehitetty. 5-sarjan Touring tulee vakiona ilmajousituksella, joka sisältää myös automaattisen taka-akselin tasapainotuksen vetokäytössä.

Uudistetun BMW 5 -sarjan hinnat julkaistaan kesäkuun alussa ja samalla alkaa ennakkomyynti. Suomen lanseeraus tapahtuu syksyllä.