MAN - Vaihtoautot

Lausuntopyyntö: Muutoksia liikenteen palveluista annetun lain tietosääntelyyn

Liikenne- ja viestintäministeriö pyytää lausuntoja luonnoksesta hallituksen esitykseksi, jolla muutettaisiin liikenteen palveluista annetun lain tietosääntelyä. Esityksellä tehtäisiin yksittäisiä muutoksia lakiin muun muassa EU-sääntelyn johdosta. Lausuntoja voi antaa 19.5.2024saakka.

Liikenteen ja logistiikan tietojen saatavuuden ja yhteentoimivuuden varmistaminen ja siten data-avaruuskehityksen vauhdittaminen liikennesektorilla ovat Suomen digitaalisessa kompassissa asetettuja digitaalisen infrastruktuurin tavoitteita.

Lue lisää...


Arviomuistio lausunnoille: Tieliikenteen automaatio edellyttää lakimuutoksia

Liikenne- ja viestintäministeriö pyytää lausuntoja arviomuistiosta, joka koskee tieliikenteen automaation edellyttämiä lainsäädäntömuutoksia Suomessa. Arviomuistiosta voi antaa lausuntoja 17.5.2024 saakka.

Arviomuistio sisältää ehdotuksia lainsäädäntömuutoksiksi, joiden tarkoitus on mahdollistaa automaattisten ajoneuvojen käyttö yleisillä teillä Suomessa. Samalla säilytettäisiin liikenneturvallisuuden korkea taso. Arviomuistio sisältää alustavien lakiehdotusten päälinjaukset. Säädösvalmistelu jatkuu arviomuistiosta saadun palautteen avulla.

Lue lisää...


Tiet reikiintyvät, syitä vähätellään

Suomen henki on kumipyöräkuljetusten varassa. Ilman kumipyöräkuljetuksia kaupoissa ei olisi ruokaa, huoltoasemilla ei olisi polttoaineita, apteekeissa ei olisi lääkkeitä…

Kumipyöräkuljetukset kärsivät teiden reikiintymisestä, yhä huonommasta kunnosta ja alati kasvavasta korjausvelasta. Ne kasvattavat kuljetuskustannuksia ja sen myötä kaiken kuljetettavan hintoja.

Lue lisää...



Sähkötaksien tilausmäärät lähes kolminkertaistuneet

Suomalaiset tilaavat vähäpäästöisiä autoja vuosi vuodelta enemmän. Vähäpäästöisiksi autoiksi lasketaan sähkö- ja biokaasuautot sekä hybridiautot.

Painetta taksien vähäpäästöisyydelle asettavat niin asiakkaat, lainsäädäntö kuin halu olla vastuullinen ja harjoittaa kestävää liiketoimintaa. Tämä on nähtävissä vähäpäästöisten autojen tilausmäärässä, joka kasvoi 02 Taksin tilauskanavissa vuonna 2023 yhteensä 95 % verrattuna vuoteen 2022.

Lue lisää...


10 000 kuoli sivuteillä EU:ssa vuonna 2022

Kansallisten hallitusten on investoitava merkittävästi parantaakseen maaseututeiden turvallisuutta saavuttaakseen EU:n yhteisen tavoitteen puolittaa liikennekuolemat vuoteen 2030 mennessä, Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston (ETSC) tänään julkaiseman uuden raportin mukaan. Raportin mukaan noin 10 000 ihmistä kuoli maaseutu-/sivuteillä (rural roads) EU:ssa vuonna 2022 – mikä on noin puolet kaikista tiekuolemista.

Lue lisää...


Scania Bev uudella sähkömoottorilla

Scania tuo markkinoille toisen sukupolven sähkötoimisen Bev:n uudella sähkömoottorilla. Jakeluajoon parhaiten sopiva moottori on valittavissa 210 kW- (285 hv) teholla tai 240 kW- (326 hv) teholla. Moottoriin on yhdistetty uusi kaksiportainen vaihteisto.

Lue lisää...


Hiab wspr - kolme uutta sähkötoimista hybridinosturia

Hiabin päästöttömät ja hiljaiset sähköiset hybridinosturiratkaisut voidaan asentaa käytettäväksi joko auton moottorista saatavalla voimalla tai erillisen sähköisen (ePTO) voimanoton avulla.

Hiabin kolmannen sukupolven ePTO-portfolion kolmesta uudesta mallista kahden akku on integroitu nosturin alustaan. Näin asennus on helpompaa ja fyysinen koko on saatu kompaktimmaksi. Hiab wspr on saatavina lisävarusteena HiPro-sarjan keskitason kuormausnostureihin.

Lue lisää...


Siimet astui Ruotsiin

Siimet on astunut valtakunnanrajan yli Ruotsin puolelle. Haparanda Maskin&Försäljning on ryhtynyt suomalaisyrityksen maahantuojaksi ja markkinointavastaavaksi koko Ruotsin alueella.

Lue lisää...


SKAL ja Autotuojat: Hankintatuki lisännyt selvästi kuljetusyritysten kiinnostusta kaasukuorma-autoihin

Kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankintaan on voinut vuoden 2021 alusta saada hankintatukea, joka kattaa osan kaasukuorma-auton ja dieselkuorma-auton välisestä hintaerosta. Tuki laajeni sähkökäyttöisiin kuorma- ja pakettiautoihin vuoden 2022 alussa.

Hankintatuet ovat lisänneet sähkö- ja kaasukäyttöisten tavara-autojen kysyntää. Kaasukuorma-autojen rekisteröintien määrä on tuen vaikutuksesta kasvanut lähes 100 kuorma-auton vuosittaiseen määrään. Myös sähkökuorma-autojen rekisteröintimäärä on lähtenyt kasvuun.

Lue lisää...


Kempower DC-pikalaturit suurelle julkiselle latausasemalle Saksassa

Kempower on toimittanut ensimmäiset julkiset latausjärjestelmänsä Kleveen, Saksaan. Klevessä sijaitsevaa toimipaikkaa ylläpitää Kuster Energy. Jopa 400 kW:n kokonaisteholla ja neljällä Kempower-satelliitilla yhdellä liitäntäkaapelilla, sähköauton kuljettajat voivat ladata autonsa nopeasti ja jatkaa matkaansa.

Lue lisää...


Windrose BorgWarnerin ja Decathlonin kanssa suuressa megawattilatausprojektissa

BorgWarner New Energy (Xiangyang) Co., Ltd. on ilmoittanut yhteistyöstä maailmanlaajuisen teollisuuskiinteistöyhtiö Goodman Groupin kanssa, joka on globaali teollisuus- ja logistiikkakiinteistökehittäjä ja päästöttömän kaukoliikenteen kuorma-autokehittäjä Windrose Technologyn kanssa, kehittääkseen yhdessä 960 kW:n pikalatausinfrastruktuurin kehittämisen sähköisille kaukoliikenteen kuorma-autoille.

Lue lisää...


Volvo ja Renault virallisesti sähköpakettiautojen tuotantoon uudella yhtiöllä

6. lokakuuta 2023 allekirjoitettujen yhteisyritysten sitovien sopimusten jälkeen Renault-konserni ja Volvo-konserni ovat saaneet tarvittavat viranomaishyväksynnät uuden yhtiön viralliseksi lanseeraamiseksi seuraavan sukupolven täyssähköautoille, jotka perustuvat Software Defined Vehicle (SDV) -alustaan ​​ja sen järjestelmään.

Lue lisää...


Sähköautojen latauspiste pakolliseksi ei-asuinkäytössä oleviin rakennuksiin - asennusaikaa vuoden loppuun

Olemassa olevaan rakennukseen, joka ei ole asuinkäytössä, ja jonka yhteydessä on yli 20 pysäköintipaikkaa rakennuksen sisällä tai samalla kiinteistöllä, pitää asentaa sähköauton latauspiste viimeistään 31.12.2024.

"Asennusvelvoite koskee muun muassa useita kuntien ja seurakuntien rakennuksia. Rakennuksen omistajan on huolehdittava siitä, että asennusvelvoite täyttyy. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom aloittaa latauspisteiden valvonnan heti vuoden 2025 alusta alkaen", kertoo Traficomin asiantuntija Jouni Tanskanen.

Lue lisää...


Kempowerin latausratkaisut käyttöön Bolognan varikolla

Kempower vahvistaa asemaansa Italiassa toimittamalla DC-pikalatausratkaisujaan julkisen liikenteen operaattori TPER:lle (Transporto Passeggeri Emilia-Romagna).

TPER:n bussivarikko on yksi Euroopan suurimmista varikoista 500 ajoneuvollaan. Se aloitti toimintansa Via Ferraresessä Bolognassa, maaliskuussa 2024, ja se on Italian ensimmäinen Kempowerin pikalatausratkaisuilla varustettu bussivarikko.

Lue lisää...


Euro NCAP testasi pienten pakettiautojen turvateknologioita

Euro NCAP julkaisi ensimmäistä kertaa törmäysvaaraluokitukset kahdeksalle pakettiautolle pienten pakettiautojen kategoriassa, joista useimmissa on vastaavat matkustajaversiot.

Ajoneuvot, jotka saavuttavat Euro NCAP:n toiseksi korkeimman eli kultaluokan ovat Citroën Berlingo ja sen "kaksoset" Fiat Doblo, Opel Combo ja Peugeot Partner sekä Renault Kangoo Van ja Volkswagen Caddy Cargo.

Mercedes-Benz Citan ja VW ID.Buzz Cargo loistavat ja saavat Euro NCAP:n korkeimman platinaluokituksen.

Lue lisää...