MAN - Vaihtoautot

Pirkanmaan Jätehuolto myy Nokian Koukkujärven biokaasulaitoksen biokaasun Gasumille

Gasum ja Pirkanmaan Jätehuolto ovat allekirjoittaneet sopimuksen Nokian Koukkujärvelle rakennettavan uuden biokaasulaitoksen tuottaman biokaasun myymisestä Gasumille. Kauppa vahvistaa biokaasun käyttöä liikenteessä ja on hyvä esimerkki alueellisesta kiertotaloudesta.

Vuonna 2020 käyttöön otettava Pirkanmaan Jätehuollon uusi biokaasulaitos käsittelee 17 kunnan biojätteet ja Nokian jätevesilietteet. Laitoksella tuotetaan uusiutuvaa biokaasua ja luomulannoitteita.

Biokaasulaitos tuottaa vuosittain noin 25 GWh biokaasua, josta valtaosa syötetään siirtoverkkoon Gasumille. Määrä vastaa noin 2 000 kaasukäyttöisen henkilöauton kulutusta ja kattaa Gasumin Tampereen alueen tankkausasemien biokaasun nykyisen myynnin sekä tulevina vuosina kasvavan kysynnän. Biokaasun käytön lisääminen liikenteessä on yksi ratkaisu matkalla päästöttömään liikenteeseen.

Pirkanmaan Jätehuollolle biokaasun liikennekäyttö mahdollistaa päästöjen vähentämisen ja edelläkävijyyden koko jätehuollon toimitusketjussa. Tavoitteena on, että lähivuosina biokaasun käyttö jätekuljetusten polttoaineena kasvaa voimakkaasti.