MAN - Vaihtoautot

Volkswagen Commercial Vehicles esittelee uuden Transporter 6.1:n ensimmäistä kertaa tänään Münchenistä. Transporter 6.1 debytoi Bauma 2019 -messuilla laajalla korivalikoimalla; vaihtoehtoja ovat umpikori- Kombi sekä yksi- tai kaksi penkkirivinen doppeli.

Kuudennen sukupolven Transporterin 6.1-päivityksen myötä siirrytään hydraulisesta sähkömekaaniseen ohjaustehostimeen. Sähkömekaanisen ohjauksen tuloksena ajoneuvoon tuodaan uusia kuljettajan apujärjestelmiä. Uusia apujärjestelmiä ovat muun muassa Lane Assist (pitää ajoneuvon aktiivisesti ajoradallaan), Park Assist (mahdollistaa pysäköinnin automaattisella ohjauksella), sivusuojaus (varoittaa vaarallisen lähellä olevista esteistä tai jalankulkijoista), Rear Traffic Alert (suojaa pysäköintitilasta peruutettaessa) ja Trailer Assist (automaattisen ohjauksen ansiosta perävaunu ohjautuu helposti).

Uusien järjestelmien valikoimaa täydentää dynaaminen nopeusrajoituksen tunnistus (käytettävissä yhdessä navigointijärjestelmän kanssa). Umpikorin ja Kombin yhtenä vakio-ominaisuutena on uusi Cross Wind Assist -järjestelmä. Se vakauttaa kovaan tuulenpuuskaan joutuneen Transporter 6.1:n. Vakiovarusteena on myös Post-Collision Braking System ja Hill Start Assist.

Uudistettu ohjaamo

Uudistetun ohjaamon ominaisuuksiin kuuluu muun muassa kuljettajan istuimen 230 voltin sähköliitäntä ja lukittava tila kahden istuttavan matkustajanpenkin alla. Pitkät tavarat on nyt mahdollista lastata matkustajan puolella olevan penkin alle. Tämä lisää kuormatilan enimmäispituutta 2 450 mm:stä 2 800 mm:iin ja pidennettyllä akselivälillä 2 900 mm:stä 3 300 mm:iin.

Transporter 6.1: ssä on vakiovarusteena myös erillinen rahtitilan lukitusjärjestelmä (umpikori ja Kombi). Tällöin tavaratila voidaan lukita erikseen ohjaamosta. Myöhemmin on tulossa "Courier-malli", jossa on erittäin vankka rakenne suurille rasituksille alttiille auton osille, kuten laturille, akulle ja akseleille.

Uusia ominaisuuksia ja sähköversio

Uusina ominaisuuksina kaikkiin Transporter 6.1 -malleihin: sähköiset ikkunat, keskuslukitus, sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät sivupeilit, uudet H7-ajovalot, kirkkaat sisävalot energiatehokkaalla LED-tekniikalla ja Composition Audio -radiojärjestelmä, jossa on Bluetooth-handsfree-toiminto.

Volkswagen Commercial Vehicles on suunnitellut Transporter 6.1:n työtilaa digitaalisen maailman vaatimuksiin. Ajoneuvossa on nyt saatavana lisävarusteena kolmannen sukupolven modulaarinen infotainment-matriisi (MIB3). Sen uudet järjestelmät mahdollistavat täysin uusien sovellusten ja verkkopalvelujen käytön. Uuden ajoneuvojärjestelmän arkkitehtuurin tärkein piirre on integroitu SIM-kortti (eSIM). eSIM avaa uuden joukon Web-pohjaisia toimintoja ja palveluita.

Transporter 6.1 julkaistaan tehokkailla 2,0 litran turbodieselmoottoreilla. 2.0 TDI-moottorit tehovaihtoehdot ovat 66 kW/90 hv, 81 kW/110 hv, 110 kW/150 hv ja 146 kW/199 hv. Ne kaikki täyttävät Euro-6d-TEMP-päästöstandardin. 110 kW: n ja 146 kW: n versiot ovat saatavana myös 4MOTION-nelivedolla. Yhteistyössä ABT:n kanssa Transporter 6.1:stä tarjotaan myös sähköversio (82 kW/112 hv), jonka hyötykuorma on lähes 1,2 tonnia. Sähköversion 77,6 kWh:n akkukapasiteetti mahdollistaa yli 400 km:n toimintamatkan (NEDC).