MAN - Vaihtoautot

Mercedeksen liukasajo tapahtumassa päästiin testaamaan valmistajan uusinta kalustoa liukas- ja maastoradoille. Tapahtumassa ajettavissa olivat A ”Made in Uusikaupunki”, uusi B-sarja, GLC ”Made in Uusikaupunki”, C-sarjan nelivetomallit, E-sarja taka- ja nelivetoisena, uusi X-sarja pick-up ja tutut Vito, V-sarja, Citan ja Sprinter sekä uusi G-sarja.

Autot saatiin menemään komeasti luisussa sohjo lentäen, mutta vain kaikki luistonestot poistettuna, muuten Mersujen turvavarusteet pitivät autot suunnassaan, kuten kuuluukin. V-sarjalaisella oli yllättäen helpoin luisutella radalla, sen massalla oli luultavasti tekemistä tämän kanssa. Luistonestot päällä sekin kuitenkin pysähtyy ja suoristuu kuin muutkin autoista.

X-Sarjassa pito ja menohalut tuntuvat melko rajattomilta. Sillä voi kavuta ryömintävauhtia jyrkän mäen päälle, jossa jo monta kertaa luulisi renkaan sutaisevan ja auton luisuvan alaspäin. Uhkaavankin näköisten kivien ylitys onnistuu niin ikään ongelmitta maavaran riittäessä reilusti. Uutta ajamassamme X 350 d:ssä on jatkuva 4Matic-neliveto, Mercedes-Benzin alusta ja Daimlerin oma V6-moottori, jotka toimivat hienosti yhteen. Lue 12.04 ilmestyvästä Auto, tekniikka ja kuljetuksesta, kuinka muut mallit selviytyivät liukkailla ja maastossa!