MAN - Vaihtoautot

Ford esitteli tänään maailmanlaajuisesti ensimmäistä kertaa uudella innovatiivisella ladattavalla hybridivoimansiirrolla varustetun Tourneo Custom ladattavan hybridi tila-auton.

Päästöttömyyden ja akun varaustasosta riippumattoman toimintasäteen yhdistävä uusi tilava kahdeksanpaikkainen Tourneo Custom ladattava hybridi (PHEV) tulee myyntiin Euroopassa vuoden 2019 loppupuolella.

Tourneo Custom ladattavan hybridin (PHEV) etupyöriä käyttää sähkömoottori, joka saa virtansa 14 kWh:n litiumioniakusta. Fordin 1.0 Ford EcoBoost  bensiinimoottori lataa tarvittaessa akkua. Järjestelmä hyödyntää lisäksi jarrutusenergian talteenottoa, jonka avulla myös ladataan akkua. Hybridin lasketaan pystyvän jopa 50 kilometrin ajomatkaan pelkän sähkön avulla tai 500 km:n ajomatkaan, kun apuna käytetään myös bensiinimoottoria.

Pienikokoinen nestejäähdytetty akusto on matkustamon lattian alla, ja akkujen sijoittelun avulla on pyritty säilyttämään Tourneo Customin dieselversion sisätilat. Akun varausta on mahdollista käyttää eri tavoin neljällä eri ajon toimintatilalla.

Etupuskurissa olevan latausliitännän kautta Tourneo Custom ladattavan hybridin (PHEV) akun voi ladata tavallisesta 240 V / 10 A -pistorasiasta täyteen viidessä tunnissa tai yleisestä 240 V / 16 A tai 32 A -latauspisteestä täyteen kolmessa tunnissa.

Kuljettaja voi valita vaihteenvalitsimen Drive- ja Lean-asetuksilla jarrutusenergian talteenotossa käytettävän jarrutustehon ja talteen otettavan energian määrän.

Vakiovarusteena oleva FordPass Connect -modeemi mahdollistaa langattoman verkkoyhteyden kaikkien matkustajien käyttöön ja WiFi-yhteyspisteeseen voi liittää jopa 10 laitetta. Älypuhelimeen ladattava FordPass-sovellus tarjoaa monenlaisia auton omistajan ja kuljettajan käyttökokemusta ja tuottavuutta parantavia ominaisuuksia, kuten Ajoneuvon tila (Vehicle Status), Ajoneuvon paikannus (Vehicle Locator) ja etälukitus/-avaus.
Varusteluun kuuluu myös monipuolinen valikoima kuljettajaa avustavia teknologioita.