MAN - Vaihtoautot

USA:ssa Amazon on jo parin vuoden ajan kuljettanut pienimuotoisesti verkkokaupan tuotteita ja jopa lääkkeitä mantereelta saariin droneilla.

Nyt UPS tekee ison harppauksen eteenpäin yhdessä sveitsiläisen Matternet-yhtiön kanssa aloittaessaan lääke- ja sairaalatarvikekuljetukset droneilla Wakermeds'n sairaalan ja lääketieteellisen campuksen alueella Pohjois-Carolinan Raleigh'ssa.

Matternet on Sveitsissä kerännyt tunnettuutta dronekuljetuksissa sairaaloille. UPS tulee USA:ssa käyttämään Matternetin M2-droneja, jotka kantavat runsaan 2 kg:n kuormaa 20 km yhdellä latauksella. Matternetillä on kokemuksia yli 3000 dronekuljetuksesta sairaaloille.

Wakermedsin saraala-ja Campusalue on poikkeuksellisen laaja. Autokuljetukset sairaalayksiköiden välillä joutuvat käyttämään yleisiä teitä alhaisilla nopeusrajoituksilla. Suorilla dronekuljetuksilla säästetään paitsi aikaa myös päästöjä sairaala-alueella.

UPS Global smart logistics ohjelma tähtää nimen omaan sairaala- ja lääkelogistiikan kehittämiseen. Aiemmin dronekuljetuksia on kehitetty Ugandan Gavissa ja Ziplinessä kuljettamalla lääkkeitä ja lääketieteellisiä kokeita vaikeasti saavutettavilla alueilla.