MAN - Vaihtoautot

Elgiganten, Gasum ja Volvo Lastvagnar aloittavat kaasukuorma-autojen testausjakson. Elgigantenin uudessa liikennesopimuksessa on vaatimuksia, jotka koskevat nestemäisen biokaasun käyttöönottoa ajoneuvokannassa. Ratkaiseva tekijä on Gasumin investointi pohjoismaiseen kaasun asemapaikkaverkkoon, jossa tulee olemaan yhteensä 50 asemaa vuoteen 2020 mennessä ja joista yksi sijaitsee Torsvikissa lähellä Elgigantenin pohjoismaista jakelukeskusta.

Elgigantenin liikennekumppanit testaavat ja ajavat kuljetuksia Jönköpingin jakelukeskuksesta eri kauppoihin ja kotitoimituksiin Pohjoismaissa nesteytetyllä biokaasulla. Suunniteltu reitti kulkee aluksi edestakaisin Osloon, Norjaan.

Biokaasua tuotetaan orgaanisesta jätteestä, ja tuotantoprosessissa muodostuu myös orgaanista lannoitetta, joka edistää kiertotaloutta. Biokaasun käyttö fossiilisen dieselöljyn sijaan vähentää hiukkaspäästöjä ja hiilidioksidipäästöjä.

Volvo Lastvagnarin kaasukäyttöiset ajoneuvot voivat kulkea 100% nesteytetyllä biokaasulla, jolloin kuljetus on täysin päästötöntä. Toive on, että 70–100 ajoneuvoa, jotka lähtevät Jönköpingin jakelukeskuksesta 24 tunnin välein yli 250 kohteeseen, osoittavat testaukseen osallistuville kumppaneille, että kaasukäyttöiset ajoneuvot vähentävät sekä polttoaineen kustannuksia että päästöjä ilman kielteistä vaikutusta suorituskykyyn.