MAN - Vaihtoautot

Suomalainen muotteja valmistava SabriScan avasi tammikuussa SabriScan Morocco Sarl -nimisen tytäryhtiön Tangeriin.

- Marokon kauppa- ja teollisuusministeriön kanssa Rabatissa allekirjoittamamme sopimus on meille merkittävä askel. Marokon autoteollisuuskeskittymä jatkaa kasvuaan, ja tämän ekosysteemisopimuksen myötä meidän asemamme haluttavana palvelukumppanina maailman markkinoilla kasvaa, sanoo SabriScan Oy:n toimitusjohtaja Jari Kokkonen.

Marokon kauppa- ja teollisuusministeriö ja suomalainen muottivalmistaja SabriScan Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla SabriScan liittyy mukaan Marokon valtion liikkeelle panemaan autoteollisuuden ekosysteemiohjelmaan. Marokon Tangerissa kasvavan autoteollisuusalueen tavoite on valmistaa joidenkin vuosien kuluttua miljoona autoa vuodessa.

- Olemme erittäin ylpeitä siitä, että Marokko valitsi meidät mukaan ekosysteemiin. Tämä aiesopimus on meille käänteentekevä. Nyt meillä on entistä paremmat mahdollisuudet palvella globaalia asiakaskuntaamme, joka asettuu Marokkoon. Läsnäolomme voi myös houkutella lisää autoteollisuuden yrityksiä alueelle, sanoo Kokkonen.  

- Olemme mielissämme voidessamme toivottaa SabrisScanin tervetulleeksi Marokkoon ja ennen kaikkea autoteollisuuden ekosysteemiohjelmaan. High-tech-tasoinen muottivalmistaja, jollainen SabriScan on, lisää ehdottomasti Marokon houkuttelevuutta autoteollisuudessa, sanoo autoteollisuuden johtaja Abdelouahed Rahal Marokon kaupan-, teollisuuden-, investointien- ja digitaalisen talouden ministeriöstä.  

Suunnitelmissa on jatkaa investointeja Marokkoon. Ministeriö ja SabriScan suunnittelevat korkean teknologian muottivalmistuksen koulutuksen aloittamista Marokossa. SabriScan aikoo rakentaa Marokkoon täyden palvelun muottien tuotantolaitoksen, johon kuuluvat myös kunnossapidon ja teknisen tuen palvelut.

Marokon autoteollisuuskeskittymä on Afrikan suurin alan ekosysteemi ja se tavoittelee merkittävää jalansijaa maailman koko autoteollisuudessa. Sen maantieteellinen asema on ihanteellinen sekä Eurooppaan että USA:han nähden.