MAN - Vaihtoautot

Selkäkipu on maailman johtava yksittäinen invaliditeetin aiheuttaja, ja asiantuntijoiden arvion mukaan puolet eurooppalaisista kärsivät siitä jossain vaiheessa elämäänsä. Kuskeille ja matkustajille se voi tehdä autolla matkustamisesta epämukavaa.

Helpotusta tien päällä selkäkivusta kärsivien oloon tuo täysin uuteen Ford Focukseen kuljettajalle ja etumatkustajalle saatavilla oleva 18-suuntaisesti säädettävä istuin, joka tarjoaa tukea ja mukavuutta. Istuin on saanut tunnustusta Saksan johtavalta selkärangan terveyttä edistävältä organisaatiolta nimeltään Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR).

Ford suunnitteli Focuksen istuimen tavoitteenaan saavuttaa AGR:n tunnustus ja vastatakseen Focus-asiakkaiden toiveisiin paremmasta jalka- ja lannetuesta. Tämä on osa Fordin suunnittelufilosofiaa, jossa ihminen ja asiakaskokemus on suunnittelun keskiössä. Focuksen 18-suuntaisesti säädettävässä istuimessa voi selkä-, niska- ja reisituen lisäksi säätää istuimen korkeutta, pituutta ja kallistusta. Nelisuuntaista lannesäätöä käytetään sähköisesti istuimen sivulla olevan katkaisijan avulla.

Jotta istuimeen saatiin lisättyä neljään suuntaan toimivat lannetuki ja niskatuki sekä parempi jalkatuki, joita ei ollut tarjolla edellisen sukupolven Focuksessa, Fordin istuinasiantuntijat suorittivat testejä radalla eri pituisten, painoisten ja mallisten mies- ja naiskuskien kanssa kehittääkseen optimaalisimman istuimen. Kestävyystesteihin kuului 150 000 kilometriä todellista ajoa ja Fordin “Robutt” robottipeppu testasi istuimen kestävyyttä simuloimalla 10 vuoden käyttöä istuutumalla ja parantamalla istuma-asentoa 7 500 kertaa kolmen päivän aikana.

Parhaimman mahdollisen ajomukavuuden takaavat myös Focuksen kuoppien havaisemisteknologia, joka lieventää kuoppaan ajamisen aiheutuvaa iskuvaikutusta. Takamatkustajilla on 5 senttimetriä enemmän polvitilaa ja 6 senttimetriä enemmän hartiatilaa kuin edellisessä Focuksessa. Uusi Ford Focus on myynnissä koko Euroopassa.