MAN - Vaihtoautot

Mercedes-Benzin V-sarja on uudistunut. Uutukaisen leveyttä ja voimakasta läsnäoloa korostavat uudelleen muotoiltu etupuskuri leveine ilmanottoaukkoineen sekä timantinmuotoinen etusäleikkö. Varustetasot ovat Avantgarde, Exclusive ja AMG Line. Uusia ulkovärejä ovat esimerkiksi grafiitti-metallinharmaa, teräksensininen sekä hyasintin punainen. Uusia vannevaihtoehtoja on neljä 17–19 tuuman kokoluokissa.

Uudistuneessa V-sarjassa hyödynnetään Mercedes-Benzin OM 654 –dieselmoottoria kahtena eri tehoversiona: V 250 d (140 kW/190 hv ja 440 Nm) sekä V 300 d (176 kW/239 hv ja 500 Nm). Kiihdytyksissä ja voimaa vaativissa tilanteissa V 300 d:ssä on käytettävissä myös hetkellinen yliahtotoiminto, joka tuottaa 30 Nm:n lisäväännön. Kummastakin takavetomallista on tarjolla myös 4Matic-nelivetoversio.

V-sarjan turvavarustelu on kattavampi kuin koskaan. Vakiovarusteina ovat muun muassa Crosswind Assist -sivutuuliavustin ja Attention Assist -vireystila-avustin sekä uutuutena Active Brake Assist eli aktiivinen jarruavustin. Havaitessaan törmäysvaaran edellä ajavaan se varoittaa kuljettaa visuaalisesti ja akustisesti. Jos kuljettaja reagoi, avustin lisää jarrupainetta tilanteen vaatimalla tavalla. Mikäli kuljettaja ei reagoi, järjestelmä aloittaa automaattijarrutuksen. Kaupunkiympäristössä avustin havaitsee myös paikallaan pysyvät esteet sekä katua ylittävät jalankulkijat. Toinen uusi turvallisuusjärjestelmä on valinnaisvarusteena saatava kaukovaloavustin High Beam Plus. Sen ansiosta kuljettaja voi ajaa koko ajan kaukovalot päällä, jolloin valaistus tiehen on aina optimaalinen muita liikkujia häikäisemättä. Kohtaustilanteissa valoumpioiden ledejä varjostetaan niin, että valokiila on U-kirjaimen muotoinen eikä häikäise vastaantulijaa.

V-sarjan vaihteistoksi on ensi kertaa saatavilla 9G-Tronic-automaattivaihteisto. Dynamic Select –valitsimella kuljettajan käytössä ovat Comfort- ja Sport-ajotilat. M-moodi mahdollistaa vaihtamisen käsin ohjauspyörän siivekkeillä.

Sisältä V-sarja on uudistunut Mercedes-Benzin henkilöautomalliston suuntaviivojen mukaisesti moderniksi ja selkeäksi. Kojelaudan katseenvangitsijoita ovat turbiinin muotoiset ilmansuuttimet. Verhoiluvaihtoehtoja on kaikkiaan kuusi, uutuutena tartufo-nappanahkaverhoilu. V-sarjaan on saatavana valinnaisvarusteena S-sarjasta tutut ilmastoidut ja hierovat mukavuusistuimet täysin taittuvilla selkänojilla.

Mercedes-Benzin vuonna 2014 esittelemä V-sarja avasi kokonaan uuden luvun premium-tila-autojen markkinoilla. Erottuvaa muotoilua, mukavuutta ja turvallisuutta korostava konsepti osoittautui myös myyntimenestykseksi, sillä V-sarjan autoja on toimitettu asiakkaille yli 209 000 kappaletta. Viime vuonna V-sarja teki myös oman myyntiennätyksensä 64 000 autolla. V-sarjan ostajakunta on yksi Mercedes-Benz-malliston nuorimmista. V-sarja on hiljattain esitelty Aasiassa, ja tänä vuonna sen myynti käynnistyy Intiassa.