MAN - Vaihtoautot

Maan johtavan kolarikorjaamon Autoklinikan kyselytutkimus paljastaa, että lähes puolet suomalaisista ei ole valmiita maksamaan saadakseen sähkö- tai hybridiauton perinteisen polttomoottoriauton sijaan. Lisähinta, jonka kuluttajat ovat valmiita maksamaan sähkö- tai hybridiautosta, rajoittuu useimmilla muutamaan tuhanteen euroon. Autoala ja -teknologia kehittyvät kovaa vauhtia, ja muun muassa yksityisautoilun päästökysymyksiin haetaan ratkaisuja uusista, ympäristöystävällisemmistä ajoneuvoista.

Autoklinikan teettämän kyselytutkimuksen mukaan yli 46 prosenttia suomalaisista ei ole valmis maksamaan enempää uudesta sähkö- tai hybridiautosta polttomoottoriautoon verrattuna. Noin 14 prosenttia vastaajista voisi maksaa sähkö- tai hybridiautosta 1 000 euroa enemmän, ja 24 prosenttia olisi valmis maksamaan 2 000-5 000 euroa enemmän. Vain 16 prosenttia kertoi suostuvansa maksamaan yli 5 000 euroa lisää saadakseen käyttöönsä sähkö- tai hybridiauton.

Nuoret ikäluokat kokevat aiheen tärkeämmäksi kuin pitkän linjan ajajat. 18-22-vuotiaiden joukossa 32 prosenttia vastanneista ei maksaisi lisää sähkö- tai hybridiautosta, ja samalla 2 000-5 000 euron hinnankorotukset hyväksyvien osuus nousee yli 28 prosenttiin. 56-80-vuotiaiden joukossa vastaavat osuudet ovat 53 ja 21 prosenttia.