MAN - Vaihtoautot

Vetykuorma-autoToyota ja Paccar ovat lyöneet hynttyyt yhteen polttokennokuorma-auton kehittämisessä. Yhteistyön tarkoituksena on valmistaa kymmenen Toyotan polttokennoteknologialla varustettua Kenworth T680 kuorma-autoa. Yhteistyö on osa 41 miljoonan dollarin avustuspakettia, jolla kehitetään päästöjä vähentäviä ratkaisuja Kaliforniassa ja erityisesti Los Angelesin satamassa. Avustus on myös osa suurempaa 82 miljoonan dollarin ohjelmaa, jolla kehitettään vetyverkostoa käyttökuntoon Los Angelesin alueella ja sen satamissa vuoteen 2020 mennessä.

Kenworth 680 vetykuorma-autoilla tullaan kuljettamaan rahtia Los Angelesin alueen halki ja sisämaan kaupunkeihin, kuten Ontarioon ja San Bernardinoon. Polttokennokuorma-autojen kantama on 300 mailia eli lähes 500 kilometriä. 

- Tämä on loistava tilaisuus Kenworthille ja Toyotalle kokeilla ja viedä eteenpäin päästötöntä teknologiaa, joka tulee olemaan merkittävässä osassa tulevaisuuden kuljetuksia, Kenworthin toimitusjohtaja ja Paccarin varapääjohtaja Mike Dozier toteaa.

Ohjelmassa kehitetään myös vetyinfrastruktuuria rakentamalla muun muassa kaksi vetytankkausasemaa.

- Emme tee pelkästään tieteellistä testiä, vaan olemme mukana muuttamassa yhteiskuntaa. Tarkoituksena on poistaa päästöjä ja parantaa ilmanlaatua Los Angelesin sataman läheisyydessä, Toyota Motor North American varapääjohtaja Bob Carter sanoo.