MAN - Vaihtoautot

 

Eckerö Linen m/s Finlandia on liikennöinyt Helsinki–Tallinna-välillä jo 25 vuotta. Neljännesvuosisadan aikana laivan matkustajamäärät ovat kasvaneet noin 70 000 matkustajasta reiluun 1,8 miljoonaan matkustajaan. Telakalla tammikuun alun viettänyt laiva on saanut muun muassa toisen sisäänkäynnin, uudet pelastuslautat ja uudistuneen ilmeen. Juhlavuotta vietetään merellä hyvän ruoan ja viihteen ääressä.

Suomalaisen laivayhtiö Eckerö Linen m/s Finlandian tammikuun telakoinnissa lisättiin laivan matkustusmukavuutta ja tehtiin määräaikaisia teknisiä huoltotöitä. Laivaan lisättiin toinen sisäänkäynti matkustajavirtojen liikkuvuuden parantamiseksi, ja muita uudistuksia tehtiin muun muassa hytteihin, Bar Naissaareen ja Cafeteria Satamaan, jonka toiseen kerrokseen rakennettiin viihtyisä matkustustila. Uusittu sisustus on arkkitehti Bettina Ingvesin käsialaa. M/s Finlandia on Ingvesille entuudestaan tuttu, sillä tämä vastasi laivan sisustuksesta myös sen aloittaessa liikennöinnin vuonna 2013.

Tänä vuonna 25 vuotta liikennöinyt laivayhtiö teki vuonna 2018 huipputuloksen ja kasvatti matkustajamääräänsä 24 prosenttia. Asiakasmäärät kasvoivat Suomen ja Viron lisäksi kansainvälisellä markkinalla, vaikka kokonaismarkkina laski.

- Kahdessakymmenessäviidessä vuodessa olemme onnistuneet kasvattamaan liiketoimintaamme, ja olimme viime syys- ja marraskuussa Itämeren suosituin matkustajalaiva Helsinki–Tallinna-reitillä. Olemme iloisia, että voimme nyt juhlavuonna tarjota asiakkaillemme uudistetun laivan ja sujuvat aikataulut. Lähdemme luottavaisin mielin seuraavalle neljännesvuosisadalle, kertoo Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen.