MAN - Vaihtoautot

Ford ja Volkswagen - yhteistyönä pakettiatuoVolkswagen AG ja Ford Motor Company ovat ilmoittaneet ensimmäisestä virallisesta yhteistyösopimuksesta, jolla on tarkoitus lisätä yhtiöiden kilpailukykyä nopeasti muuttuvalla toimialalla.

Volkwagenin toimitusjohtaja Herbert Diess ja Fordin toimitusjohtaja Jim Hackett vahvistivat yhtiöiden olevan aikeissa kehittää yhdessä pakettiautoja ja keskikokoisia lava-autoja. Fordin molemmille yhtiöille suunnittelemia ja valmistamia lava-autoja on tarkoituksena tuoda yhteisyössä maailmanlaajuisille markkinoille  vuonna 2022.

Keskikokoista lava-autoa seuraa pakettiautojen esittely Euroopassa. Ford suunnittelee ja valmistaa molemmille yhtiöille suuren pakettiauton ja Volkswagen suunnittelee ja valmistaa kevyemmän kaupunkipakettiauton.

Lisäksi Ford ja Volkswagen ovat virallistaneet yhdistävänsä voimansa autonomisten autojen, liikkumispalveluiden ja sähköisten ajoneuvojen kehittelemisessä. Yhtiöt ovat myös avoimia mahdollisien muiden ajoneuvojen kehittämiselle tulevaisuudessa.

Yhteistyöhön ei liity ristiinomistuksia ja sitä hallitaan yhteisellä toimikunnalla. Toimikunta koostuu molempien yhtiöiden johtohenkilöistä ja sitä johtavat Hackett ja Diess.