MAN - Vaihtoautot

Volvo on investoinut merkittävästi kuorma-autojensa etäyhteyksien kehittämiseen. Tällä hetkellä etäyhteys on vakiovaruste kaikissa uusissa Volvo kuorma-autoissa. Maailmassa on noin miljoona etäyhteydellä varustettua Volvoa, ja määrä kasvaa 100 000:lla joka vuosi. Volvon Truck Monitoring Center valvoo etäyhteyden yli kuorma-auton komponenttien kuntoa.

– Renkaat ovat myös tulossa etävalvonnan piiriin. Tekoäly, koneoppiminen ja algoritmit mahdollistavat tulevaisuudessa entistä edistyksellisempien palveluiden kehittämisen, Volvo Finland Ab:n jälkimarkkinajohtaja Tommy Lindholm sanoo.

Lindholm korostaa, että huoltoverkosto, palvelut ja etäyhteydet varmistavat kuorma-auton käyttöasteen. Merkitys on niin suuri, että kuorma-auton hankinnassa kannattaa huomioida huoltopalvelujen vaikutus. Ne varmistavat, että auto on tien päällä tuottavassa työssä.

Volvo investoi jatkuvasti myös verkostonsa kehittämiseen, jotta palveluiden laatu voidaan varmistaa. Vantaan Volvo Truck Centerin viereiselle tontille rakennetaan par aikaa uutta logistiikkakeskusta, joka valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä. Se parantaa varaosien saatavuutta entisestään koko Suomessa.

– Olemme lanseeranneet Truck Monitorin -palvelun, joka valvoo etäyhteyden kautta tiettyjen komponenttien tilaa. Suomi on ensimmäinen maa, jossa Volvo seuraa raskaiden kuorma-autojen (76 GCW) komponentteja etäyhteyden avulla. Algoritmi analysoi datan ja kertoo, milloin komponentit tarvitsee vaihtaa, Lindholm kertoo.

Tämä palvelu on tarjolla vuonna 2018 toimitettuihin ja sitä uudempiin autoihin. Truck Monitoring Center sijaitsee Belgian Ghentissä. Paikallinen Service Center ottaa tarvittaessa yhteyden asiakkaaseen ja suunnittelee, mitkä komponenttien vaihdot tehdään huollon yhteydessä.

Volvo lanseerasi vuonna 2018 aidoille Volvo varaosille 2 vuoden täystakuun, jonka palvelulupaus asiakkaille oli ”Takuulla tien päällä”. Lindholm kertoo, että varaosien takuun laajennus oli menestys, ja se sai paljon positiivista palautetta.

– Vuoden 2019 alusta tarjoamme vieläkin kattavampaa turvaa. Annamme SCR-järjestelmällemme 2 vuoden tai 300 000 kilometrin ajoneuvotakuun. Olemme kehittäneet pakokaasujen puhdistusjärjestelmää koko ajan paremmaksi ja luotamme sen toimintavarmuuteen.