MAN - Vaihtoautot

Viime vuonna Suomessa rekisteröitiin 4 908 uutta lataushybridiä. Volvoja tässä joukossa on 1 945 autoa, eli merkin markkina-osuus on 39,6 prosenttia ja osuus on tuplaantunut edellisvuodesta (20 prosenttia vuonna 2017). Kun kaikki ladattavat sähköllä kulkevat autot otetaan huomioon (lataushybridit ja täyssähköautot) Volvon markkinaosuus viime vuoden rekisteröinneistä on 34,2 prosenttia.

Suomen suosituin sähköllä ajettava auto on Volvo XC60. Vuonna 2018 rekisteröitiin 1 423 kpl XC60 T8 -mallia. Jo ennen XC60-mallin tuloa Volvolla oli 90-sarjassaan kolme lataushybridiä – S90, V90 ja XC90. Nyt 60-sarjaan tulee lataushybridit sekä V60- että S60-malleihin ja myöhemmin hybridimallisto täydentyy vielä XC40-mallilla.

- Elämme mielenkiintoista kehitysvaihetta. Ihmiset vaativat yhä enemmän sähköistettyjä autoja ja pyrimme vastaamaan asiakkaidemme nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin, kertoo Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt.

Volvo on ilmoittanut, että kaikki vuonna 2019 ja siitä eteenpäin esiteltävät uudet Volvo-autot sisältävät sähkömoottorin.

Volvo esittelee mallistossaan laajan valikoiman sähköistettyjä autoja: täyssähköautoja, plug-in-hybridejä ja kevythybridejä. Ensimmäiset kevythybridit nähdään mallivuosivaihdoksen myötä tänä keväänä, jonka jälkeen niitä tuodaan koko Volvo -mallistoon seuraavan kahden vuoden aikana, bensiini- ja dieselmoottoreilla.

Autonvalmistaja lanseeraa neljä täyssähköautoa vuoteen 2021 mennessä. Kaksi niistä on Volvon malleja ja kaksi Volvon urheilullisempia sähköautoja valmistavan Polestarin tuotteita. Kaikki Polestarin autot sisältävät sähköisen voimansiirron, kesällä esiteltävä ensimmäinen PS1 -malli on lataushybridi. Polestar 2 -mallin tuotanto käynnistyy myöhemmin vuonna 2019 ja se on Volvo Car Groupin ensimmäinen akkusähköajoneuvo (BEV). Kyseessä on keskikokoinen malli, joka kilpailee Tesla Model 3:n kanssa. Volvo Carsin ensimmäinen sähköauto on XC40. Lisätietoja näistä autoista kerrotaan myöhemmin.

- Volvo on ilmoittanut, että se aikoo myydä yhteensä miljoona sähkökäyttöistä autoa vuoteen 2025 mennessä. Silloin 50 prosenttia Volvo Carsin myynnistä on täyssähköautoja, Ahlstedt toteaa.