MAN - Vaihtoautot

Telematiikka on vakiovarusteena kaikissa Toyotan uusissa varastotrukeissa marraskuun 2018 alusta lähtien ilman lisäkustannusta asiakkaalle. Kaikki Ruotsin Mjölbyn-tehtaalla valmistetut Toyotan varastotrukit ovat tästä lähtien "älykkäitä trukkeja" (“Smart Truck”). Trukeissa on tarvittava telematiikkateknologian varustus muun muassa suorituskyky- ja diagnostiikkatietojen keräämiseen ja välittämiseen pilvitietokantaan. Sinne kertynyttä tietoa Toyota ja sen asiakkaat voivat hyödyntää asiakkaan sisälogistiikka- ja materialinkäsittelytoimintojen kehittämiseksi.

- Tarjoamme teknologiaa, joka auttaa asiakkaitamme keräämään tietoa ja kehittämään toimintaa sen perusteella , toteaa Toyota Material Handling Europen toimitusjohtaja Matthias Fischer.

Erillistä kustannusta telematiikkalaitteistosta ei veloiteta enää uutta trukkia hankittaessa. Lisäksi kaikki Smart Truck -asiakkaat saavat käyttöönsä koneluettelon, käyttötuntilukemat ja mobiiliappin huoltopyyntöjen lähettämiseksi ilman erillisveloitusta. Lisäarvopalvelun kuukausimaksua vastaan asiakkaat voivat hyödyntää raportteja, jotka ovat saatavilla Toyota I_Site -portaalin ja sen mobiilisovellusten kautta.

Lisäksi Toyota voi hyödyntää kertynyttä tietoa ennakoivaan huoltoon, jonka ajankohdan määrittelee todellinen reaaliaikainen tieto trukin kunnosta ja käyttötunneista ottaen huomioon muun muassa vuokrasopimuksien ehdot.