MAN - Vaihtoautot

Posti aloittaa verkkokaupan pikakuljetusten pilotoinnin kovimpaan sesonkiaikaan. Verkkokaupan ostokset saa kotiin jopa 1-2 tunnin kuluttua ostosten tekemisestä. Verkkokauppaostokset kuljetetaan perille sähköskoottereilla. Palvelu aloitetaan Helsingin keskustassa ja palvelu laajenee kysynnän mukaan myös muihin kaupunkeihin. Pikakuljetus mahdollistaa myös verkkokaupalle epätyypilliset heräteostokset.

Verkkokauppaostosten perille viemisessä Posti testaa sveitsiläistä Kyburz-sähköskootteria. Testissä oleva DX Cargo on prototyyppi, jota Posti testaa Trafin luvalla. Postilla on jo entuudestaan yli 200 muita Kyburzin sähkörahtiskootteria normaalissa postinjakelukäytössä ympäri Suomen. Sähköskoottereista ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä.

Pikatoimituksiin käytettävään sähköskootteriin ja sen peräkärryyn mahtuu yli 300 kg edestä paketteja ja kaikki tavaratilat ovat lukittavat. Täyteen ladatuilla akuilla voi ajaa jopa 100 km ilman välilatausta, sähköajoneuvo on hiilineutraalia kuljetusta. Enimmäisnopeus skootterilla on 45 km/h ja energiakulut ilman kuormaa ovat alle 1 €/100 km.

- Tutkimusten mukaan kuluttajat haluavat entistä nopeammin verkkokauppaostokset toimitettuna kotiin ja pikakuljetukset koetaan tärkeinä. Uudella palvelulla vastaamme tarpeeseen, ostokset saa kotiin jo 1-2 tunnin päästä tilauksesta. Noudamme tilauksen joko kivijalkakaupasta tai varastolta ja toimitamme sen tilaajalleen esimerkiksi kotiin tai vaikkapa työpaikalle. Pikakuljetuksia tehdään viitenä arkipäivänä viikosta kello 9-20, kertoo Postin verkkokauppakonsepteista vastaava johtaja Ville Vasaramäki.

Yksi ensimmäisistä pikakuljetuksia tarjoavista yrityksistä on ruokakauppa Anton&Anton. Anton&Antonin verkkokaupasta vastaavan johtajan Hanna Jokisenmukaan asiakkaat haluavat ruokakasseille lähes yhtä nopeat toimitukset kuin valmiiden ruoka-annosten kotiintoimituksille. Jokinen kertoo ruuan verkkokaupan kasvavan noin 50 prosenttia vuosittain.