MAN - Vaihtoautot

Romanialainen avainkikasta syytetty kuljettaja on haastettu oikeuteen Tanskassa. Kuljettaja ei ilmestynyt paikalle, joten oikeudenkäyntiä on lykätty. Kuljettajan oli osoitettu sytyttäneen ja katkaisseen starttivirran romanialaisessa rekisterissä olevassa kuorma-autossaan 329 kertaa alle neljässä tunnissa istuessaan ratin takana. Autossa ei olllut vikaa, vaan tavoitteena oli sekooittaa auton nopeusrajoitinta niin, että autolla saattoi ylittää säädetyn 90 km/t.

Syyttäjä Pernille Moesborgin mukaan sytytyksen nopealla kytkemisellä ja katkaisemisella saadaan aikaan tilanne, jossa nopeudenrajoitin ei käynnisty ennen kuin kaikki muut toiminnot ovat jo käynnissä. Syyttäjän mukaan romanialainen kuljettaja oli käyttänyt menetelmää 1040 kertaa 25-28.6. välisenä aikana, 534 kertaa pelkästään 26. päivänä kesäkuuta. Poliisi pysäytti kuljettajan 28.6. Tanskan Bramdrupdamissa. Piirturi paljasti useita suuria 90 km/t ylityksiä.

Sekä kuljettaja että romanialainen kuljetus yritys ovat syytettyinä tapauksen johdosta. Sen lisäksi, että kuljettaja menettää ajo-oikeutensa Tanskassa, molempia osapuolia odottaa mojova sakkorangaistus. Tavallisesti kuljettajalle langetetaan vastaavasta vilpistä 4500 Tanskan kruunun ja kuljetusyritykselle 9000 Tanskan kruunun sakko/tapaus. Kumpaakin syytetään nyt 11 tapauksesta.

(Trailer.se)