TIP-Trailer services

Finnair on suorittanut loppuun 60 prosentin osuuden myynnin aluetoiminnastaan Norrasta Tanskalaiselle Danish Air Transportille. 30. elokuuta Finnair nimesi DAT:n Norran uudeksi enemmistöosakeomistajaksi. DAT on yksityisomistuksessa oleva yhtiö, joka lentää charter- ja rahtilentoja.

Norra operoi kotimaan ja Euroopan reiteillä käyttäen 12 kappaletta ATR 72-500 ja 12 kappaletta Embraer E190 -koneita. Norra, joka oli alunperin nimeltään Flybe Nordic, on käynyt läpi monia omistajanvaihdoksia vuodesta 2015 lähtien, kun englantilainen Flybe luopui 60 prosentin osuudestaan ​​yhteisyrityksessä.

Finnair nimesi lentoyhtiön Norraksi ja siirsi sen kokonaan omistukseensa ennen 60 prosentin omistusosuuden siirtämistä StaffPoint Holdingille (45%) ja sijoitusyhtiö Kilcolle (15%). Molemmat yhtiöt kuitenkin lopulta jättivät yhteisyrityksen omistusmuutoksen takia StaffPointissa, minkä jälkeen Norra oli jälleen kokonaan Finnairin omistuksessa marraskuusta 2017 lähtien.

toim. huom. Kotimaan lentoliikenne kuihtuu kuihtumistaan, Finavia vähentänyt valtion kenttiä, ilmastonmuutos tuomitsee lentämisen, mitä enää jää jäljelle?