TIP-Trailer services

Suomen Tiedeakatemiain neuvoston ehdottamana Nesteen teknologiajohtaja TkT Lars Peter Lindfors tiimeineen on palkittu kansainvälisistä innovaatioista vaihtoehtoisten polttoaineiden alalla. Palkinto on kansainvälisestikin tunnettu Eric and Sheila Samson Prime Minister’s Prize for Innovation in Alternative Fuels for Transportation.

Tunnustuksen taustalla on tiimin työ NEXBTL-teknologian parissa, joka on mahdollistanut Nesteen uusiutuvien tuotteiden liiketoiminta-alueen rakentamisen. Viime vuonna tämä liiketoiminta-alue tuotti yli 3 miljardin euron liikevaihdon ja auttoi vähentämään kasvihuonepäästöjä 8,3 miljoonalla tonnilla.

- Edistyksellinen tutkimus ja kehitys ovat tekemisemme keskiössä Nesteellä, joten ei ole mikään ihme että ammattilaisemme saavat kiitosta kansainvälisellä tasolla. Olemme olleet jännittävällä teknologisten innovaatioiden matkalla viimeisten vuosikymmenien aikana, ja keskitymme jatkossakin kehittämään vastuullisia ratkaisuja asiakkaillemme, kertoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lievonen.

Maailmanlaajuisestikin tunnistettu palkinto on otettu ilomielin Lindforsin ja tiimin puolesta vastaan.

- Olen todella otettu tästä kunnianosoituksesta - en vain itseni ja tiimin puolesta, vaan kaikkien nesteläisten puolesta joiden ansioista NEXBTL:sta on tullut kaupallinen menestys, kiittelee Lindfors.

Tiimiä edustaa aiheeseen liittyvän ensimmäisen prosessipatentin keksijät Pekka Aalto, Ulla Kiiski ja Outi Piirainen. Alkuperäisidean jälkeen innovaatio on osallistanut eri yksikköjä ja tiimejä koko organisaation laajuisesti.