MAN - Vaihtoautot

Hankook SmartWork -valikoiman uudet rengasmallit AM11, DM11 ja TM11 on kehitetty erityisesti rakennustyömaiden ajoneuvoihin, joita käytetään rakennusmateriaalien, romun, jätteiden yms. kuljetuksissa, ja jotka sen vuoksi ajavat suurimman osan kuljetusmatkoista julkisilla teillä. Ohjaus- ja vetoakselin sekä perävaunujen renkaat suoriutuvat tiekäytössä ja varmistavat pidon rakennustyömaiden päällystämättömillä alustoilla. Tästä pitävät huolen kaikille akselipaikoille suunniteltu rengasmallin muotoilu sekä erityisesti näille rengasmalleille kehitetty kumiseos.

SmartWork AM11 -renkaassa, joka on suunniteltu ohjausakselille tai kaikille akselipaikoille, on kolme erittäin leveää, sik-sak-muotoiltua vedenpoiston pääuraa, mikä estää tehokkaasti vesiliirtoja. Erityiset kumipalat kulutuspinnan urissa estävät kivien kerääntymisen uriin. Lamellien kulmikas muotoilu takaa optimaalisen pidon, ja kulutuspinnan kuviopalojen viistetyt reunat ja lamellit lisäävät niiden vakautta ja parantavat siten jarrutus- ja ajettavuusominaisuuksia. Lisäksi SmartWork AM11 -renkaan olkalohkon rakenne on suljettu, mikä parantaa ajovakautta ja sivuohjautuvuutta sekä tasoittaa kulumista pidentäen siten renkaan käyttöikää.

Perävaunun rengas TM11 eroaa SmartWork AM11 -renkaasta siten, että sen olkalohkon rakenne on puoliavoin. Poikittaisurat parantavat renkaan pitoa erityisesti sohjon ja lumen peittämillä teillä ja rakennustyömaa-alueilla. Sekä SmartWork AM11- että SmartWork TM11 -renkaassa on M+S-merkintä.

Vetoakselille on saatavilla SmartWork DM11 -rengas. Pyörimissuunnan mukainen v-muotoinen kulutuspinnan muotoilu poistaa sohjon ja veden renkaista tehokkaammin rakennustyömaa-alueilla. Kuviopalojen väliset yhdyskappaleet renkaan keskiosassa varmistavat kuviopalojen vakauden ja takaavat erinomaisen suoran ajettavuuden sekä vastaanottavat kuviopaloihin kohdistuvia iskukuormituksia, mikä pidentää renkaiden käyttöikää. Kolmiulotteiset lamellit parantavat lisäksi renkaiden pitoa. Lumihiutalesymbolin ansiosta SmartWork DM11 -renkaat soveltuvat käytettäväksi myös vaativissa talviolosuhteissa.