Scania 70 vuotta Suomessa

IAA:ssa on esillä koko Scanian uuden sukupolven kuorma-automallisto, jossa on ajoneuvoja kaukoliikenteeseen, maansiirtoon ja kaupunkiliikenteeseen. Kaikissa ajoneuvoissa käytetään vaihtoehtoisia polttoaineita. 

Scania esittelee myös uuden pistokehybridikuorma-auton (PHEV), joka perustuu uuteen kuorma-autosukupolveen. PHEV:ssä ja sen sisarmalliksi kutsutussa hybridikuorma-autossa (HEV) voidaan hyödyntää Scania Zone -palvelua, joka helpottaa päästö- ja nopeusrajoitusten noudattamista saumattomasti tietyillä vyöhykkeillä.

Uusien hybridikuorma-autojen voimanlähteinä ovat Scanian 5-sylinterinen DC09-rivimoottori, jossa voidaan käyttää HVO:ta (vetykäsiteltyä kasviöljyä) tai dieseliä ja 130 kW:n (177 hv) sähkömoottori, joka tarjoaa 1 050 Nm:n vääntömomentin. Ladattavan litiumioniakun energiakapasiteetiksi on asetettu 7,4 kWh, mikä takaa akulle pitkän käyttöiän. Sähköisen ohjaustehostimen ja sähköisen jarruilmantuoton ansiosta kuorma-autoja voidaan käyttää kokonaan sähkökäytöllä ilman polttomoottorin tukea. Scanian HEV-ajoneuvot ovat tilattavissa marraskuusta 2018 alkaen ja PHEV-ajoneuvot vuonna 2019.