TIP-Trailer services

Kansainvälinen reittiliikenne palaa vuosien tauon jälkeen Malmille, kun saksalainen Wiking Helikopters aloittaa Malmilta säännöllisen helikopteriliikenteen.

Helsinki-Malmin lentoasemalle saapui keskiviikkona 29.8. saksalaisen Wiking Helikoptersin 12-paikkainen helikopteri, joka aloittaa lähiaikoina miehistönkuljetuslennot Nordstream 2 -kaasuputken rakennustyömaalle. Helikopterilla kuljetetaan asiantuntijoita laivoille ja takaisin. Operointia on alussa kolmesti viikossa.

Viimeksi vastaavanlaista liikennettä harjoitettiin Malmilta vuonna 2011, jolloin tanskalainen Bel Air kuljetti työntekijöitä ”Spirit of Malmi Airport” -helikopterillaan Nordstream-kaasuputken työmaalle.

Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen toivottaa helikopterin tervetulleeksi Malmille. ”Malmi on todennetusti tällaiselle toiminnalle logistisesti ylivoimainen ratkaisu, kun tarvitaan joustavaa ja turvallista toimintaa. Lentoreitti Malmilta merelle on lyhyt ja tarvittaessa yllättävätkin huoltotarpeet voidaan hoitaa välittömästi”.

Helikopteriin tukikohtana toimii yksityinen lentokonehalli, sillä kaupunki ei vuokrannut päähangaaria tähän käyttöön.

Lentoaseman jatko ilmailukäytössä on edelleen avoin ja tilanne mutkikas. ”Toivotaan että ympäristöministeriön käsitteleyssä oleva suojelu toteutuu ja neuvottelut ilmailukäytöstä Helsingin kaupungin kanssa etenevät hyvässä hengessä. Kentälle on paljon tarvetta nyt ja tulevaisuudessa” toteaa Hyvönen.

Kaasuputken komponenteista suuri osa kuljetetaan Suomen kautta (mm. Hangon Koverharin sataman), ja projektilla on Suomellekin suuri taloudellinen merkitys.