TIP-Trailer services

Puolustus- ja rauhanturvatehtävät sekä pelastus- ja maastoajoneuvot asettavat erityisiä vaatimuksia renkaille. Renkaan täytyy olla helposti ohjattava ja hyvin pitävä, niin tiellä kuin maastossakin, millä tahansa nopeudella. Se ei saa pettää varsinkaan kriittisellä hetkellä. Nokian MPT Agile 2 on uusi versio kentällä testatusta Nokian MPT Agilesta, ja siihen on lisätty lukuisia parannuksia alkuperäiseen nähden.

- Monikäyttöisyys on avain hyvään maastoajoneuvon renkaaseen. Renkaan on toimittava niin tiellä kuin pehmeässä maastossakin – ihan missä vaan, minne työ sinut vie, sanoo Teppo Siltanen, Nokian Raskaiden Renkaiden tuotepäällikkö.

Kuten renkaan nimestä käy ilmi, toinen merkittävä tekijä Nokian MPT Agile 2:n suunnittelussa oli ohjattavuus. Sekä sotilasajoneuvot että palontorjunta- ja muut pelastusajoneuvot vaativat tarkkaa ohjattavuutta, joskus korkeillakin nopeuksilla.

Merkittävin muutos on symmetrinen pintakuvio, joka toimii yhtä hyvin riippumatta renkaan pyörimissuunnasta. Nykyaikainen suunnittelu on myös johtanut parempaan pitoon pehmeässä maastossa sekä sivu- että pitkittäissuunnassa, parempiin itsepuhdistusominaisuuksiin sekä parempaan talvipitoon. Renkaan sivuissa on myös maastokuviointi.

- Uudessa mallissa on suurempi kosketuspinta-ala kuin aikaisemmassa, ja sen myötä kantavuus on parempi ja pintapaine pienempi. Ne ovat ominaisuuksia, jotka ovat pehmeässä maastossa tärkeitä. Pienempi lämmönkertyminen myös pidentää renkaan elinkaarta, Siltanen toteaa.

Mahdollisuus käyttää nastoja on tärkeä ominaisuus talvisissa olosuhteissa. Nokian MPT Agile 2 -renkaassa on valmiit paikat nastoille sekä siviili- että sotilaskäyttöön.

- Puolustus- ja rauhanturvakäytön lisäksi renkaalla on paljon käyttökohteita myös siviilipuolella. Raskaat pelastusajoneuvot kuten lentokenttien paloautot, maastokuorma-autot ja maastoajoneuvot hyötyvät kaikki paremmasta pidosta, luotettavuudesta ja ohjattavuudesta, joita Nokian MPT Agile 2 tarjoaa, Teppo Siltanen sanoo.